Hlavní obsah

Chci se v lize připravit na šampionát, říká liberecký navrátilec Dočkal

LIBEREC

Vítanou „staronovou“ posilu uvítali mezi sebou fotbalisté Slovanu Liberec. Jejich dres znovu obléká záložník Bořek Dočkal, jenž se vrátil pod Ještěd z turecké ligy. „A doma se chci dobře připravit na evropský šampionát „jedenadvacítek“, který je velkou motivací,“ říká ke svému návratu v rozhovoru pro Sport cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Bořek Dočkal bude hrát znovu za Liberec.

Článek

Jak vzpomínáte na svoje půlroční hostování v tureckém Konyasporu?

Nijak zvláštní pocity z toho nemám. Beru to jen jako dobrou zkušenost. Ke konci podzimu jsem byl stejně zraněný a poslední zápasy jsem nehrál. Přijel jsem do Česka dřív, než skončila první část sezóny. A jsem rád, že jsem se vrátil do Liberce.

Co se za dobu vašeho zahraničního angažmá v libereckém klubu změnilo?

Tak především jsem odcházel ještě za trenéra Petříka a nyní je tady kouč Rada. A myslím, že se zkvalitnila levá strana sestavy díky příchodům beka Fleišmana a záložníka Breznaníka, kteří za mě před tím v týmu ještě nebyli. Celkově je kádr v dobrém stavu a má na to, abychom  hráli dobře i po celé jaro. Atmosféra v týmu je výborná.

První dojmy ze zimní přípravy?

Vlétli jsme do ní docela zostra a je to náročné. S tím se musíme ale poprat, protože víme, že to bude pro nás jen k dobru.

Jak velkou vidinou je pro nás start za českou „jedenadvacítku“ na červnovém mistrovství Evropy hráčů této věkové kategorie?

Do české ligy se vracím především proto, abych byl na turnaj dobře připravený a cítil se v pohodě i po psychické stránce. Myslím, že mám k tomu větší předpoklady v domovském Česku, než v Turecku.

A existuje varianta, že byste ještě nyní v zimě odešel znovu do zahraničí?

Teoreticky to možné je, jelikož hráči mohou během jedné sezóny nastoupit za dva kluby. A já hrál jen za Konyaspor. Za Liberec jsem ještě neabsolvoval soutěžní zápas, i když s ním trénuji. Ale počítám s tím, že zůstanu ve Slovanu.

Do Turecka zamířili v zimě plzeňští Jakub Navrátil s Tomášem Radou a slávista Jaroslav Černý. Co byste jim poradil?

Kluci z Plzně jdou do Sivassporu, kde to neznám. Jen vím, že je namočený v sestupové zóně. A tak mohu oběma hráčům popřát, aby se jejich tým zachránil a oni tam mohli zůstat. Co jsem měl možnost poznat o Ankaragücü, tak to je dobrý klub. Má hezký stadión, ale zatím neplní předpoklady, co se týče výsledků. Určitě se ale zlepší a myslím, že se tam Jarda Černý prosadí. Turecká liga obecně není o tolik výš, než česká liga, a neměl by to pro kluky být velký skok.

Reklama

Související témata: