Hlavní obsah

Chtěl jsem dát gól. Volil jsem však špatné rozhodnutí, kál se Novák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Špatný vstup do jara má za sebou olomoucká Sigma. U porážky v Liberci (2:0) zkušený zadák Filip Novák kvůli zranění nebyl. Do duelu 21. kola s Hradcem Králové už nastoupil, netradičně na postu levého obránce. K výhře Hanákům však ani on nepomohl, byť ho trenér Václav Jílek označil za nejnebezpečnějšího hráče svého týmu. Bývalý reprezentant tak musel spolknout bezgólovou remízu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva brankář Tadeáš Stoppen z Olomouce a Filip Novák z Olomouce

Článek

Jaké to pro vás bylo, hrát po dlouhé době zase na levém kraji obranné čtveřice?

Dověděl jsem se to dva dny dopředu, tak jsem se na to připravil. Nebylo to pro mě nic nového. Téměř celou kariéru jsem tam hrál. Jen jsem si to potřeboval vyzkoušet i v tréninku. S trenérem jsme se bavili o tom, zda to pro mě nebude něco zásadního, jestli nebudeme muset překopat celou sestavu. Řekl jsem mu, že úplně v pohodě, že s tím nemám žádný problém.

Nicméně, je to už pořádná doba, co jste vlevo nastoupil naposledy. Pamatujete si ještě na to?

Jo. Bylo to ještě, když jsem hrával v Turecku. Dva tři roky zpátky. Na druhou stranu, nezapomíná se to. Není špatné, občas to točit. A dnes mě to i bavilo. Dostával jsem se do šancí. Byly tam náběhy za obranu, příležitosti to tam rozbít. Na stoperu se spíše snažíte vytvořit něco, aby gól dali spoluhráči.

S přibývajícím časem jste útočil víc a víc?

Chtěl jsem dnes dát gól. Cítil jsem, že by to mohlo vyjít. Bohužel, asi dvakrát mi to uteklo o centimetry. U šance, ze které jsem trefil jen tyč, jsem to mohl dávat Lukáši Julišovi z první, měl by to do prázdné brány a byl by klid. Měl jsem prostě udělat lepší rozhodnutí. Škoda, holt jsem zvolil jiné a bohužel to tam nespadlo.

Gólmanovi jste to dával mezi nohama…

Vystoupil proti mně a jinde už nebylo místo. Byl jsem překvapený. Myslel jsem, že budu mít dostatek času a podívám se, kde stojí. Když jsem si ale míč zpracoval, viděl jsem, že je ode mě dva metry. V té chvíli jsem si uvědomil, že jsem to měl dát Juldovi.

Tlačil jste to do brány očima, než to skončilo na tyči?

Nejen. Celým tělem. Bohužel, štěstí tam nebylo.

Celkově to ze strany vašeho týmu nebylo vydařené. Votroci vás přehrávali. Proč?

První poločas byl lepší. Druhý jsme vůbec nehráli. Nezvládli jsme to. Neudrželi jsme balon. báli se něco vymýšlet. Nebyla tam žádná mezihra, jen dlouhé nákopy, co se hned vracely zpátky, a souboje, které jsme vesměs prohrávali. Nehráli jsme moc ani přes moji levou stranu. Dobře nás zavřeli, neměl jsem téměř žádný prostor.

Mluvil jste o tom, že na hřiště je třeba jít s tím, nebát se tam něco udělat. Co v té souvislosti říkáte na mladého gólmana Stoppena, který musel po přestávce zaskočit za zdravotně indisponovanou jedničku Macíka?

Super. Zvládl to. Dovolil si i výbornou průnikovou přihrávku, dával to krásně po zemi. Přesně tak bych si představoval, abychom hráli. Od gólmana, snažit se něco vymyslet. My nejsem soubojový tým, spíše chceme hrát na balonu. To je pro nás. Ale bohužel, ještě nám něco chybí. Snažíme se najít, co to je.

Napadá vás něco konkrétního?

Ne. Po zápase jsme teď seděli v kabině a nevíme. Na druhé straně, důležité pro nás je, že jsme vzadu udrželi nulu. To vždycky rozhoduje. Když to ale dokážete, musíte i v ofenzívě něco udělat. To nám nyní už podruhé nevyšlo. Doufám, že příště nulu zopakujeme a gól už i dáme.

Co ruka po zlomenině, kvůli které jste v Liberci ještě nehrál?

V pořádku. Samozřejmě, zranění mě mrzelo. Takový nevinný souboj v generálce na ligu. Myslel jsem, že to bude dobré. Na druhý den mi ale řekli, že to mám zlomené. Nešlo s tím hrát. I dnes jsem byl pod prášky. Teoreticky na to ještě nesmím vůbec spadnout. Proto jsem padal na loket. Snažil jsem se přesto odvézt maximum a štve mě, že jsme nevyhráli. Už je to druhá ztráta za sebou. teď navíc doma.

Reklama

  5 : 0 Slavia - Ostrava 5 : 0 dohráno
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
  3 : 2 Jablonec - Karviná 3 : 2 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  2 : 0 Pardubice - Zlín 2 : 0 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  2 : 1 Č. Budějovice - Bohemians 2 : 1 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Plzeň - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.