Hlavní obsah

Vydřená výhra Sparty, dominance Slavie. Slaví i Zlín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V nedělním programu fotbalové Fortuna ligy uspěla obě pražská S. Zatímco Slavia v Karviné zvítězila pohodlně 3:0, Sparta se na Letné proti Liberci na výhru 2:1 pořádně nadřela. Svěřenci kouče Briana Priskeho v čele tabulky nadále drží na svého rivala čtyřbodový náskok. V posledním duelu 21. kola Zlín otočil derby, Slovácko zdolal 2:1.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Ladislav Krejčí si v závěru duelu proti Liberci pořádně oddechl

Článek
Fotogalerie

Slavii se v Karviné povedlo částečně odčinit středeční ztrátu ve Zlíně. O úspěchu na hřišti ligového nováčka sešívaní rozhodli již v úvodu. V 17. minutě totiž po trefě Mojmíra Chytila vedli 2:0.

Po přestávce duel kontrolovali a svůj první zásah v dresu pražského týmu zapsal i El Hadji Malick Diouf, zimní posila Slavie z norského Tromsö.

Nový majitel bude pro Slavii ohromným přínosem. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Sparta se proti Liberci na tři body pořádně nadřela. V prvním poločase se Pražané střelecky neprosadili, ale o to lepší měli nástup do druhého dějství. Trefy Lukáše Haraslína a Victora Olatunjiho v rozmezí tří minut znamenaly, že výsledková tabule na Letné ukazovala ve 49. minutě stav 2:0.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Vedení Sparty zvýšil Victor Olatunji

Slovan se ale nevzdal a v 68. minutě korigoval skóre Filip Horský. Na víc se však Liberečtí nezmohli, a Sparta tak doma dokázala i pojedenácté v sezoně zvítězit. Severočeši naopak neuspěli ani v desátém vystoupení na půdě soupeře.

Na lepší časy se blýská ve Zlíně. Domácí v derby vrátili Slovácku podzimní porážku 0:1, přestože od 4. minuty po gólu Pavla Jurošky ztráceli. Svěřenci kouče Martina Svědíka však doplatili na vyloučení Vlastimila Daníčka z 35. minuty.

Tlak „Ševců“ po přestávce narůstal a ve 72. minutě se domácí dočkali. Skóre srovnal devatenáctiletý Tom Slončík. O zlínském zisku plného počtu bodů rozhodl o osm minut později veterán Vukadin Vukadinovič. Ševci zdolali Slovácko po třech porážkách ve vzájemných duelech, v nichž navíc nevstřelili ani gól.

Program 21. ligového kola
Sobota
Mladá Boleslav – Ostrava 1:3
Branky: 28. Fulnek – 17. Rigo, 42. Adediran, 45.+3 Ewerton
Olomouc – Hradec Králové 0:0
Pardubice – Teplice 1:1
Branky: 1. Zlatohlávek – 87. Chaloupek
Jablonec – České Budějovice 5:2
Branky: 9. Chanturishvili, 47. Martinec, 58. Tekijaški, 72. Nebyla, 90.+2 Drchal – 18. Hellebrand, 63. Suchan
Bohemians – Plzeň 0:2
Branky: 6. Chorý, 13. Šulc
Neděle
Zlín – Slovácko 2:1
Branky: 72. Slončík, 80. Vukadinovič – 4. Juroška
Karviná – Slavia 0:3
Branky: 15. Memič (vlastní), 17. Chytil, 80. Diouf
Sparta – Liberec 2:1
Branky: 47. Haraslín, 49. Olatunji – 68. Horský

Reklama

Související témata: