Hlavní obsah

Chyba vyloučeného Havla. Měl nechat Vukadinoviče zakončit, míní trenér Dynama Zápotočný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havlovo vyloučení za faul na unikajícího Vukadinoviče už v první minutě sobotního ligového zápasu ve Zlíně zhatilo jejich veškeré plány. Fotbalisté Českých Budějovic podlehli v dlouhém oslabení Ševcům vysoko 1:5, a tak trenér Dynama Tomáš Zápotočný netajil po zpackaném utkání značné zklamání.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Radost fotbalistů Zlína na archivním snímku.

Článek

Co vám proběhlo hlavou, když Havel kousek před velkým vápnem zmařil Vukadinovičovi nedovoleným zákrokem vyloženou šanci?

Že jsme se celý týden na něco připravovali, a rázem to přišlo vniveč. Člověk si hned říká, za jak dlouho nás asi soupeř za vyloučení ztrestá.

Měl tedy podle vašeho názoru Havel nechat Vukadinoviče raději zakončit?

Ano. Už jsme se o tom stihli pobavit. Řekli jsme Lukáši Havlovi, že měl radši nechat rychlého Vukadinoviče jít do koncovky. I kdyby dal gól, šlo pochopitelně v kompletním složení se zápasem ještě něco udělat. Času byla spousta. Lukáš si uvědomil, že se dopustil chyby.

Máte za to, že v té chvíli byl duel už ztracený?

Dá se to tak skoro říct. Myslím, že jsme utkání o moc líp v oslabení zvládnout nemohli. Zkušení Zlíňané nás uběhali. Místy to připomínalo hru kočky s myší. V deseti jde odehrát vyrovnanou partii zhruba půl hodiny, ale jen těžko celý zápas. Domácí zvítězili zaslouženě, klíčová byla jejich druhá branka v závěru první půle.

Jak lze v takové situaci o přestávce hráče v kabině motivovat?

S kolegou Márou Niklem jsme na ně apelovali, aby nic nezabalili. Myslím, že si vzali naše slova k srdci. I v deseti jsme si pár šancí vytvořili a povedlo se nám vstřelit gól. Jenže Zlíňané přidali další branky.

Na Havlův nucený odchod ze hřiště jste reagovali ve snaze posílit defenzívu brzkým střídáním. Patrik Čavoš asi nebyl nadšený, že musel už po čtyřech minutách do sprchy, že?

Chudák Patrik to odnesl. Stal se bohužel obětí rychlého vyloučení.

V poslední době jste měli docela solidně našlápnuto. Nemáte obavy, že vás nepovedený duel ve Zlíně přibrzdí v rozletu?

Jsem přesvědčený, že se nic takového nestane. Je ale pravda, že náš zápas ve Zlíně byl hodně důležitý. Kdybychom v něm uspěli, výrazně bychom mu odskočili. Dopadlo to jinak, avšak nervózní kvůli tomu nejsem. Teď ale musíme v dalším kole rozhodně porazit doma Teplice. To bude další velice důležité utkání.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice