Hlavní obsah

Vrba jeden gól nezaregistroval. Už jsem zdravil diváky a rodinu, smál se po rekordní výhře Zlína

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco před reprezentační pauzou odolávali kvůli Fillovu zkratu domácímu Slovácku neúspěšně skoro celý zápas v deseti, v dalším ligovém utkání hráli fotbalisté Zlína po vyloučení českobudějovického Havla už od první minuty pro změnu přesilovku oni. Využili ji k vysokému triumfu 5:1.

Foto: Tipsport

Trenér Zlína Pavel Vrba na ilustračním snímku.

Článek

Ševci vstřelili v nejvyšší soutěži pět branek po dlouhých dvaasedmdesáti letech. „Pět? Já myslel, že to bylo 4:1. Poslední čtvrthodinu jsem už zdravil fanoušky a svoji rodinu, takže jsem asi jeden gól nezaregistroval," smál se evidentně dobře naladěný kouč Pavel Vrba. „Každopádně mě hodně těší, že jsem byl u toho, když se ve Zlíně přepisovala historie. To je velmi pozitivní zpráva," radoval se.

Červené karty před dvěma týdny na Slovácku a teď ve Zlíně byly podle něj diametrálně odlišné. „Zatímco v Uherském Hradišti to byla nedisciplinovanost našeho hráče, my jsme si v zápase s Budějovicemi faul vynutili. Proto jsem to ani nepociťoval jako nějakou satisfakci," uvedl Vrba k situaci, kdy Havel poslal už po 36 vteřinách od zahajovacího hvizdu na trávník půl metru před velkým vápnem unikajícího Vukadinoviče.

Nucený Havlův odchod ze hřiště podle něj průběh střetnutí notně ovlivnil. „Měli jsme víc místa pro kombinace. Dařily se nám akce po křídelních prostorech. Vypracovali jsme si tolik šancí, že jsme mohli zvítězit ještě výrazněji. I tak je výsledek pro nás hodně povzbudivý. Držíme bodově krok s dalšími mužstvy z konce ligové tabulky," těší Vrbu.

Navzdory dlouhé přesilovce se ale měl během utkání na pozoru. „V trenérské kariéře jsem zažil už spoustu zápasů, v nichž uspěl oslabený tým. K tomu kolikrát stačí jedna proměněná standardka nebo třeba tečovaná střela. Takže člověk musí být neustále připravený na to, že se něco může stát. Nám se ale povedlo dát do poločasu dva góly," oddechl si.

Vrba tentokrát vsadil na dvojici urostlých útočníků a Kozák i Slovák Balaj se mu za důvěru odvděčili vstřeleným gólem. „Chtěli jsme mít v soupeřově šestnáctce výškovou převahu. To se povedlo. Po Havlově vyloučení měli naši forvardi v hostujícím velkém vápně víc prostoru a dali důležité branky," cenil si.

Pochválil celé mužstvo. „Konečně jsme předvedli dobrý fotbal. Můžeme být spokojeni. Pomohla nám zřejmě reprezentační přestávka. Trochu jsme se v ní zklidnili. Vítězství nad Dynamem nám hodně pomohlo, avšak je to jen jedna vlaštovka. Musíme na něj ve zbytku sezony navazovat," měl Vrba jasno.

Reklama

Související témata: