Hlavní obsah

Slavia zlomila Dynamo a jde do čela. Stoprocentní jsou i Teplice. Plzeň znovu bez výhry!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Další porci čtyř zápasů nabídl nedělní program fotbalové Fortuna ligy. Roli favorita potvrdila v Českých Budějovicích Slavia, která zvítězila 3:1 a díky skóre vede ligu před Spartou. Krok drží s pražskými „S“ překvapivě i Teplice, když zvítězily nad domácími Bohemians 2:1. Jen bod za remízu 2:2 bere Liberec, který neudržel dvoubrankové vedení v Boleslavi. Plzeň nevyhrála ani ve svém druhém zápase, když remizovala s Hradcem Králové 1:1.

Slavia před startem nového ligového ročníku v roli favorita. Co by šéfa klubu přivedlo do ráje? Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Slavie začali plnit roli favorita na hřišti Českých Budějovic v 13. minutě, kdy tečovaná Zafeirisova rána skončila za zády bezmocného Šípoše. Namlsaný norský záložník o tři minuty později z přímého kopu jen těsně přestřelil domácí branku, o chvilku později ho pro změnu vychytal gólman Dynama.

Do obrovské šance se dostal Jurečka, Šípoš však parádním zákrokem pod nohy slávistického útočníka zvýšení skóre odmítl. Sešívaní i přes převahu druhý gól nepřidali, do kabin tak odcházeli za vedení 1:0.

Foto: Pancer Václav, ČTK

České Budějovice hostily ve druhém kole Fortuna ligy Slavii.

Úvod druhého poločasu však patřil domácím. V 53. minutě se po přesném centru prosadil Zdeněk Ondrášek a Jihočeši mohli slavit. Obraz hry se oproti prvnímu poločasu změnil. Slavia se prakticky nedostávala do šancí a Dynamo srovnalo s favoritem krok nejen výsledkově, ale i herně.

Sešívaní se do první vážné šance ve druhém poločase dostali až v 73. minutě a hned z toho byla branka. Chytilovu akci a přesnou přihrávku zakončil nekompromisní střelou Provod. Oba hráči si role vyměnili o deset minut později, kdy Provodovu nahrávku využil precizně provedou patičkou Chytil. Posila z Olomouce mohla poločas snů završit v 90. minutě, pokutový kop však neproměnila a Slavia si tak z jihu Čech odvezla výhru 3:1.

Foto: Pancer Václav, ČTK

České Budějovice hostily ve druhém kole Fortuna ligy Slavii.

Liberec vyhořel ve druhém poločase

Lepší start do zápasu si domácí Mladá Boleslav v duelu proti Liberci nemohla přát, když po faulu na Marečka už ve 4. minutě dostala příležitost pokutového kopu. Kušej však možnost otevřít skóre nevyužil, belgický gólman ve službách Severočechů Vliegen si s jeho střelou poradil. A domácí už o chvíli později litovali.

Chaluš v 8. minutě přesnou hlavičkou poslal hosty do vedení. Pro Středočechy bylo ještě hůř v 36. minutě, když byl po hrubém faulu vyloučen Dominik Kostka. Mizerný poločas pro svěřence Marka Kuliče vyvrcholil těsně před koncem poločasu po brance Luky Kulenoviče, který zvýšil na 2:0 pro Liberec.

Domácí však zápas ani v oslabení nezabalili. V 79. minutě využil přesný Žitného centr Pulkrab a snížil. Naprostý kolaps hostů završil o deset minut později Marek Suchý, když srovnal na konečných 2:2.

Foto: Vít Černý, ČTK

Brankář Olivier Vliegen z Liberce a hlavní rozhodčí zápasu Daniel Vokoun.

Bohemka nestačila na Teplice

Fotbalisté Bohemians mohli jít do vedení v zápase proti Teplicím v 19. minutě, Hůlkova hlavička však těsně minula branku. Klíčový moment prvního poločasu si tak pro sebe vyhradili hosté, dvě minuty před přestávkou se po šťastném odrazu prosadil Daniel Trubač a poslal Teplice do vedení.

O tom, že Sklářům vyšel vstup do nové sezony nadmíru skvěle, rozhodl po hodině hry Robert Jukl, který využil přesnou Filovu přihrávku. Domácí mohl o chvíli později vrátit do hry Matoušek, jeho pokus však jeden z hostujících obránců na brankové čáře odvrátil. Klokani se dočkali branky až ve čtvrté minutě nastavení, kdy se prosadil Puškáč, na více než prohru 1:2 to však Pražanům nestačilo.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Fotbalisté Bohemians hostili ve druhém kole Fortuna ligy Teplice.

Staněk chytil penaltu, výhru ale nezachránil

První poločas zápasu mezi Plzní a Hradcem Králové se odehrával za mírné územní převahy Viktorie, favorit se však do žádných větších šancí nedostával. Hustý déšť oběma týmům komplikoval snahu o kombinaci, zápas plný řady osobních soubojů tak po prvních pětačtyřiceti minutách gól nenabídl.

Votroci o sobě dali poprvé výrazněji vědět po hodině hry, kdy Koubkova hlavička jen těsně minula Staňkovu branku. Prolomit střelecké trápení Západočechů mohl v 71. minutě Sýkora, Bajza se však vytasil s parádním zákrokem a jeho střelu vytěsnil.

Plzeň se dočkala o deset minut později, kdy po závaru před hradeckou brankou dotlačil míč za brankovou čáru Lukáš Hejda. Hosté měli obrovskou šanci vyrovnat o chvíli později, kdy po faulu na Heidenreicha neproměnil pokutový kop Daniel Vašulín. Hosté se však přeci jen dočkali. V závěrečném tlaku zajistil Hradci aspoň bod za remízu 1:1 hlavičkou Ondřej Šašinka, který se hlavičkou z bezprostřední blízkosti nemýlil.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský Chorý hledá cestu hradeckou obranou

Program 2. ligového kola
Sobota
Olomouc - Karviná 3:1
Pardubice - Jablonec 0:0
Zlín - Sparta 0:1
Ostrava - Slovácko 0:0
Neděle
České Budějovice - Slavia 1:3
Branky: 53. Čmelík - 13. Zafeiris, 74. Provod, 84. Chytil
Mladá Boleslav - Liberec 2:2
Branky: 79. Pulkrab, 88. Suchý -  8. Chaluš, 42. Kulenovič
Bohemians - Teplice 1:2
Branky: 90+4. Puškáč - 43. Trubač, 59. Jukl
Plzeň - Hradec Králové 1:1
Branka: 81. Hejda - 90+6. Šašinka

Reklama

Související témata:
  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.