Hlavní obsah

Chytil jaro odehraje v Olomouci. Přestup v létě jen za našich podmínek, tvrdí Minář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalový útočník Mojmír Chytil zůstane i na jaře v Olomouci. O tom, zda přestoupí do pražské Slavie v létě, nebo až poté, co mu letos v prosinci skončí v Sigmě smlouva, rozhodnuto není. Redakce Sport.cz oslovila samotného hráče, aby vnesl do celé věci jasno. To se však nestalo, jelikož Chytil odmítl současný stav komentovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mojmír Chytil ze Sigmy Olomouc. Archivní foto

Článek

„Plátí, že Mojmír zůstává pro jaro v Olomouci. To, zda z klubu odejde v letním přestupním termínu, nebo příští zimu po skončení smlouvy, se uvidí v následujících měsících. Pokud bude přestupovat v létě, pak to bude za podmínek, které si stanovila Sigma Olomouc. A to včetně bonusů nebo participace na dalším přestupu jako u předchozích transferů," řekl Právu sportovní ředitel olomouckého klubu Ladislav Minář.

Podle serveru iSport byl transfer už oficiálně podepsán s platností od 1. července. Sigma prý dostane víc, než zněla původní „letní" nabídka z Edenu, která měla být 8 milionů korun, další tři miliony za reálné bonusy a pět procent z případného dalšího prodeje. „Slavia zaplatí 14 milionů, ale to je vše. Žádná další procenta. Sigma na Chytilovi nebude dále jakkoli participovat," napsal iSport s tím, že se na tom shoduje několik jeho redakčních zdrojů.

„Nic dalšího v tuto chvíli potvrzovat nebudeme," odbyl rezolutně Právo Minář.

Setrvání reprezentačního útočníka v Sigmě kvitoval už po nedělním duelu Hanáků s Hradcem Králové olomoucký trenér Václav Jílek. „Po prvotní nejistotě jsem byl přesvědčený, že zůstane. Počítal jsem s tím. Jsme rádi, že ho máme. Teď jen potřebujeme, aby nám to vracel brankami. Doufám, že bude střelecky potentní," prohlásil kouč.

Chytil se zatím na jaře ve třech zápasech neprosadil. Drží si však výbornou výkonnost a ostatní z jeho hry těží. Potvrdilo se to i ve zmíněném duelu s hradeckými Votroky, kdy na konečných 2:2 vyrovnával Jan Vodháněl poté, co Chytil mu „pustil" centr Antonína Růska.

Fotbalový pořad Přímák, jehož hostem byl trenér Michal HorňákVideo: Sport.cz

Reklama

Související témata: