Hlavní obsah

Chytil je náš běžec a válečník, chválí gólman hrdinu Pardubic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Nastal čas pro změnu. Pět gólů od Slavie a minule také od Olomouce inkasoval brankář Boháč. Mezi tyče se tak postavil Jiří Letáček a fotbalisté Pardubic zabrali. S novým mužem v brance nečekaně zvítězili v Mladé Boleslavi 3:2. „Chtěli jsme minimálně bod, že se povedlo získat tři, považujeme za velký úspěch,“ pochvaluje si brankář.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Pardubic Jiří Letáček

Článek

Můžete být spokojení, domácí jste třemi góly za úvodních osmnáct minut dokonale zaskočili.

Věděli jsme, že Boleslav má dobré vstupy do utkání i do poločasů. Úvod se nám povedl velmi dobře. Dali jsme v nástupu dvě branky a brzy ještě třetí. O přestávce jsme si zase říkali pozor na začátek druhého poločasu. Tam už se to tolik nepovedlo, asi deset minut jsme byli pod stálým tlakem. Až pak jsme se do utkání trochu dostali. Byl to tedy zápas dvou poločasů. V prvním jsme byli lepší my a ve druhém převážně Boleslav.

Jak jste si zachytal?

Docela dost... Ale jak říká trenér, jsem tam proto, abych chytil něco navíc a klukům pomohl. Jsem rád, že se mi to tady povedlo. Nejvíc bych asi vypíchl zákrok na čáře, když se po rohu dostal k hlavičce Škoda.

Hrdinou zápasu se stal váš spoluhráč Mojmír Chytil, autor dvou gólů.

Mojmír je náš běžec... V Boleslavi zase naběhal spoustu kilometrů, v prvním poločase dal dvě branky, ve druhém měl šanci i na hattrick. Bohužel mu nevyšel, ale je to velký bojovník, takový náš válečník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Pardubic Jiří Letáček oslavuje.

Jak jste prožíval čekání na další šanci chytat?

Samozřejmě mě mrzelo, že jsem byl vyndán ze sestavy. Bral jsem to ovšem tak, že mám zase prostor na sobě pracovat a zdokonalovat se ve věcech, ve kterých se potřebuji zlepšit. Čas jsem využil. Měli jsme nastavené, že pojedu na zápas jednou za dva týdny, tak jsem mohl tvrdě pracovat.

Doufáte, že po výhře venku budete chytat dál?

Věřím, že ano, trenéři mě po zápase chválili. Uvidíme však, jak se bude celý týden vyvíjet. V sobotu nás čeká doma Baník, další těžké utkání. Potřebujeme body z venku potvrdit.

Vnímali jste sobotní výhru Teplic? Předposlední tým tabulky jste teď udrželi nadále šest bodů za sebou.

Každý se asi na výsledky podíval, ale v kabině nepadlo, že Teplice vyhrály a my musíme. Soustředili jsme se, abychom bodovali v Boleslavi, a jsem rád, že se ním to povedlo za tři body.

Reklama

Související témata: