Hlavní obsah

Čtyři góly ve čtyřech zápasech! Škoda, že podzim končí, litoval Chytil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nasměroval Pardubice k prvnímu triumfu sezony proti Bohemians v závěru srpna, v sobotu pak proti stejnému protivníkovi zařídil vítězné loučení s podzimem. Mojmír Chytil je s pěti trefami nejproduktivnějším střelcem Východočechů. Na jaře jim však už nepomůže, protože jeho hostování ze Sigmy nebylo prodlouženo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pardubicky Mojmír Chytil slaví gól v zápase proti Bohemians.

Článek

„Vlastně mě štve, že podzim končí," usmíval se dvaadvacetiletý záložník, který v posledních čtyřech zápasech, do nichž naskočil, zaznamenal čtyři trefy a jednu asistenci. „Moc jsem si působení v Pardubicích užíval. Byly to čtyři skvělé měsíce. Mohl jsem hrát pravidelně. Jsou tady zkušení kluci jako Boháč, Jeřábek nebo Černý, kteří táhnou nás mladé," lebedil si Chytil.

Právě jeho spolupráce se zkušeným Černým zajistila Pardubicím triumf v posledním podzimním kole. Nejprve šestatřicetiletý Pavel Černý nahrával na gól Chytilovi, v druhé půli si role prohodili.

„V každém zápase jsme si vyhověli. Pavel je super fotbalista. Vidí uličky, kam balon dávat," pochvaloval si Chytil přehled a zkušenosti matadora východočeské kabiny.

Jak dokázal nashromáždit v týmu bojujícím u dna tabulky pět branek? „Snažím se pokaždé najít volný prostor a být co nejnebezpečnější," prozrazoval snadný recept na úspěch.

„Musím k tomu stejně přistoupit po návratu do Sigmy. A hlavně u mě musí být vidět čísla. To je rozhodující," předsevzal si Chytil, jehož odchod štval pardubického trenéra.

„Odehrál fantastické zápasy. Je to vynikající kluk do kabiny. Hodně litujeme, že se vrací do Sigmy. Ale dalo se tušit, že při jeho produktivitě nám ho na jaro nenechají," litoval Jaroslav Novotný ztráty nejproduktivnějšího hráče.

Reklama

Související témata: