Hlavní obsah

Čtyři zápasy natvrdo. Preciado se po trestu vrátí až v nadstavbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sotva se vrátil, hned zase bude chybět. Ángelo Preciado se bude moct nasoukat do dresu fotbalové Sparty až v ligové nadstavbě. Za úder loktem do stehna boleslavského Bensona Sakaly v nedělním utkání dostal od disciplinárky trest na čtyři zápasy.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Ángelo Preciado bude fotbalistům Sparty chybět ve čtyřech zápasech.

Článek

Preciado dorazil do sídla LFA v bílém obleku, po boku ředitele komunikace Sparty Ondřeje Kasíka a překladatelky, která ho již nějakou dobu učí česky a anglicky .Záměr byl jasný, aby se cítil co nejvíce komfortně.

„Jedna z věcí, na které jsme se snažili poukázat, je, že od Ángela nešlo o proaktivní jednání a vyhledání konfliktu, ale reaktivní chování a reakci na nekomfortní agresivní situaci, která vznikla,“ uvedl pro Sport.cz Kasík. Zda se klub odvolá, bude jasné v dalších hodinách či dnech.

Čtyři zápasy jsou očekávané. Preciadovi uškodilo, že byl vyloučen hned v prvním ligovém utkání poté, co si odpykal třízápasový trest za kopnutí do slávisty Jana Bořila.

„Jednalo se o druhé podobné provinění ve velmi krátké době a při vyhodnocování byl do délky trestu zakomponován faktor bezprostřední recidivy. S přihlédnutím k této skutečnosti a na základě veškerých důkazů proto Disciplinární komise LFA přistoupila k trestu v podobě zastavení závodní činnosti na dobu čtyř zápasů,“ vysvětluje předseda komise Richard Baček.

Sparta také argumentovala tím, že Preciado byl před příchodem do Sparty při 150 utkáních vyloučen třikrát, z toho jednou za dvě žluté karty.

Komise pravděpodobně rozhodovala podle prvního bodu paragrafu 48. „Kdo se v souvislosti s utkáním dopustí tělesného napadení soupeře, spoluhráče, trenéra nebo jiné osoby cloumáním, vražením, udeřením anebo jiným podobným způsobem, a pokud byl anebo měl za to být při utkání vyloučen podle pravidla č. 12 Pravidel fotbalu, bude potrestán zákazem činnosti až na dva měsíce nebo peněžitou pokutou až do výše 25 000 Kč.“

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Sudí Karel Rouček posílá ze hřiště sparťana Ángela Preciada.

Ekvádorský pravý obránce se tak vrátí až po prvním kole ligové nadstavby. V závěru základní části vynechá utkání na Bohemians, s Baníkem a v Olomouci. Stihne derby se Slavií, které je na programu ve druhém kole nadstavby. Otázka je kolem zatím neurčeného finále MOL Cupu, v němž bude Sparta hrát s lepším z dvojice Plzeň/Zlín, a termín ještě není přesně určený. 

Zároveň ho nemine interní trest uvnitř klubu. O něm podle informací Sport.cz ještě není rozhodnuto, jelikož Preciado ještě neabsolvoval rozhovory či schůzky se všemi kompetentními lidmi. Rázně vyčiněno ale dostal hned v neděli a pondělí.

Disciplinární komise také potvrdila jednozápasový trest pro trenéra Sparty Briana Priskeho za čtyři žluté karty. Aktuálně druhý tým tabulky tak v sobotu na Bohemians povede z lavičky Lars Friis.

Reklama