Hlavní obsah

Čvančara unikl nejhoršímu. Utrpěl otřes mozku, vyšetření vyloučila vážnější zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jeho zdravotní stav všechny na Andrově stadionu vyděsil. Nejhorší obavy se však naštěstí nevyplnily. Útočník fotbalové Sparty Tomáš Čvančara utrpěl během sobotního zápasu v Olomouci (1:1) otřes mozku a po střetu s padajícím hráčem soupeře byl krátce v bezvědomí. Podstoupil vyšetření ve Fakultní nemocnici Olomouc, která vyloučila vážnější zranění, a hráč odjel do Prahy. Letenský klub zprávu oznámil v neděli v poledne.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Vlevo Tomáš Čvančara ze Sparty, autor gólu, vpravo Lukáš Haraslín.

Článek

Tomáš Čvančara na Hané otevřel skóre, útočníkův příběh však neměl šťastný konec. Olomoucký Lukáš Vraštil ho po vzájemném souboji strčil a pak na ležícího sparťana spadl. Čvančara vůbec nevypadal dobře, v 58. minutě opustil trávník na nosítkách.

Byl okamžitě odvezen do nemocnice pro podezření na zranění v oblasti hlavy a krku a možný otřes mozku.

Foto: sparta.cz

Sparťan Tomáš Čvančara opustil hřiště v Olomouci na nosítkách.

Všichni aktéři měli o Čvančaru obavy, trenér Brian Priske dokonce vběhl na hřiště.

„Byl jsem přesvědčený, že po faulu na Čvančaru se měl kopat přímý kop. Byl jsem naštvaný, jelikož jsem měl pocit, že rozhodčí nedostatečně chrání zdraví hráčů. To byl první důvod. Druhým důvodem bylo, že jsem měl jednoduše strach o Čváňu a chtěl jsem se ujistit, že je v pořádku,“ vysvětluje dánský kouč.

Následky zranění nakonec nebudou tak vážná, jak hrozilo. „Tomáš utrpěl otřes mozku a po střetu s padajícím hráčem soupeře byl krátce v bezvědomí. Podstoupil vyšetření ve Fakultní nemocnici Olomouc. Ta vyloučila vážnější zranění a hráč odjel do Prahy. Tome, ať jsi brzy zpět! Děkujeme FN Olomouc, vážíme si pomoci,“ kvituje Sparta na sociální síti.

Již v prvním poločase navíc kvůli zranění musel odstoupit také klíčový stoper Asger Sörensen. „Dobrou zprávou je, že ve svalu necítil prasknutí. Uvidíme, jak na tom bude v příštích dnech. V tomto ohledu máme svým způsobem štěstí, že další utkání hrajeme až v neděli, což nám dává o den víc na zotavení a přípravu,“ poukazuje Priske na příští zápas s Mladou Boleslaví.

Reklama