Hlavní obsah

Dal gól, ale místo oslav viděl žlutou kartu. Správně, hrál jsem rukou, přiznal teplický Ljevakovič

Hradec Králové

Dal gól, mimochodem jediný, který diváci pod malšovickými lízátky při ligové premiéře Hradce s Teplicemi viděli, ale ani neprotestoval, když ho rozhodčí Proske neuznal. „Vůbec jsem se o to nesnažil, protože jsem ho dával rukou. Ale nechtěně, protože mě někdo zezadu přistrčil a já už pohybu nemohl zabránit,“ přiznával bosenský legionář v teplických službách Admir Ljevakovič, že sudí posoudil celou situaci naprosto správně a správně mu za hraní rukou ukázal i žlutou kartu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický záložník Admir Ljevakovič dal v Hradci gól, ale místo oslav viděl žlutou kartu.

Článek

Proti nováčkovi jste nastupovali jako favorit, ale domácí vás svým elánem v úvodu vyloženě zaskočili. Co se s vámi dělo?

Nezačali jsme utkání dobře, nechávali jsme Hradci hodně prostoru a on toho využíval. Měl dokonce šance, aby dal vedoucí gól. Naštěstí pro nás jich nevyužil.

Trenér Ščasný musel o přestávce pořádně řádit, když jste vstoupili do druhé půle jako vyměnění...

Dostali jsme pořádnou čočku. Ale pomohlo to, protože jsme zabrali a náš výkon se zlepšil. Škoda jen, že jsme žádnou příležitost nedotáhli až do konce.

A to se do sestavy vrátil váš krajan Mahmutovič, jehož absencí jste omlouvali jarní nevyrovnané výkony a propad tabulkou.

Jenže on ještě není stoprocentně v pořádku, což sám cítí a přiznává. Ale jeho přítomnost byla i přesto znát, neboť vnášel mezi domácí obránce strach a i to nám pomohlo.

Přesto jste se museli spokojit jen s bezgólovou remízou. Bylo to i tím, že jste narazili na nováčka, který byl v prvním ligovém zápase plný chuti, bojovnosti a elánu?

Určitě. Navíc šlo o první zápas, takže ani jedno mužstvo nevědělo, co má od soupeře očekávat, s čím vyrukuje a jak zahraje. Hradec byl výborný, navíc ho přišlo podpořit hodně fanoušků a proto i atmosféra byla velmi dobrá. Takže dobrý bodík, který jsme získali.

Zapadá tedy do vašich plánů kalkulujících s tím, že byste měli i v této sezóně útočit na pohárové příčky?

Chceme se v tabulce samozřejmě i letos pohybovat co nejvýš a usilovat třeba i o pohárové příčky, hlavně však chceme hrát dobrý fotbal, který se bude fanouškům líbit.

Reklama

Související témata: