Hlavní obsah

Derby bez šancí nenadchlo, Sparta zůstává v čele o čtyři body. Slaví Baník i Teplice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Šlágr nedělního programu 23. kola fotbalové Fortuna ligy mezi Spartou a Slavií skončil bez branek. Letenští tak nadále drží před svým vršovickým rivalem na čele tabulky čtyřbodový náskok. Bitvě o čelo tabulky předcházely dva odpolední zápasy. Teplice si poradily s Libercem 2:0 a ostravský Baník veze tři body ze Zlína po výhře 1:0.

Pochod fanoušků Slavie na stadion Sparty na Letné před ligovým derbyVideo: Pavel Jaňurek, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Dlouho očekávané pražské derby příliš fotbalové krásy nenabídlo. Přes svižný úvod tempo duelu postupně upadalo a v prvním dějství se fanoušci na beznadějně vyprodané Letné dočkali pouze dvou střel mezi tři tyče.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky udělali oba trenéři několik změn, ale ani nově příchozí Olatunji nebo Diouf nastolený trend z prvního poločasu neovlivnili. Postupem času sice narůstala optická převaha Letenských, ale vyjma šance Lukáše Haraslína se domácí k pořádnému ohrožení Jindřicha Staňka, který nastoupil k prvnímu ligovému utkání v dresu Slavie, nedostali.

V 86. minutě se po nevinném souboji pod sektorem hostů ohnal Preciado po Bořilovi a po konzultaci s videorozhodčím sáhl sudí Pechanec pro červenou kartu. Ve zbytku utkání ovšem Slavia z převahy nic nevytěžila, a tak na druhé příčce nadále za Spartou zaostává o čtyři body.

Teplice si poradily s Libercem

Tepličtí fotbalisté vstoupili do zápasu proti Liberci aktivně, na první branku si však museli počkat až do 34. minuty, kdy z úhlu propálil Vliegena egyptský forvard ve službách Teplických Yasser. Ještě do konce prvního poločasu zvýšil náskok domácích Fila, který si zpracoval Trubačův centr a podruhé překonal belgického gólmana.

Fila se mohl zapsat do střeleckých statistik i podruhé, jeho pokus v 63. minutě však skončil na pravé tyči liberecké branky. Hosté se k většímu ohrožení domácí svatyně nedostali, Teplice si tak mohly užít pohodlnou výhru 2:0.

Zlín podlehl Baníku

Baník po domácí remíze s Bohemians, která byla pro věrné ostravské fanoušky velkým zklamáním, tentokrát zabral. O výhře ve Zlíně rozhodl ve 33. minutě Jan Juroška. Svěřenci trenéra Pavla Hapala mohli ve druhém poločase přidat další branky, ale v koncovce se ani z vyložených šancí neprosadili. Baník se po zaslouženém vítězství posunul na pátou příčku tabulky, Zlín zůstává čtrnáctý.

Reklama