Hlavní obsah

Derby se posunulo kvůli MS v hokeji. Televize nabízí i jiné časy pro závěr ligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátky v 15.00 nebo 18.00. Fotbalová liga má o víkendu zavedené časy. Všímavější fandové postřehli, že výkop nejdůležitějšího a nejsledovanějšího zápasu sezony se v sobotu posouvá. Šlágr nadstavbové skupiny o titul mezi Spartou a Slavií se kvůli sportovní kolizi hraje od 17.30. Co je víc než derby?

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Rozhodčí Karel Rouček komunikuje hráči Sparty Praha během derby ve čtvrtfinále MOL Cupu.

Článek

Odpověď není složitá. Hokejové mistrovství světa v Česku a zápas domácí reprezentace, která od 20.20 hraje v Praze proti Norům.

A fotbalový hit se hokejistům přizpůsobuje. „Primárně je to z důvodů konání hokejového šampionátu v Praze a Ostravě,“ přikývne David Solnař, mluvčí O2 TV, která fotbalovou ligu vysílá. „Chtěli jsme vyjít fanouškům vstříc, aby bylo minimum souběhů s atraktivními zápasy české reprezentace.“

Jistě, posun o půlhodinku se nejeví zcela dramaticky. Spíš jde o drobnost a zajímavost. Reakce z televize ale zaujme, protože možný souběh fotbalové ligy a českých hokejistů teoreticky může hrozit poslední květnovou neděli, kdy vrcholí liga i šampionát.

Duely nadstavbové skupiny o titul mají výkop v 16.00. O hokejové medaile se bude hrát od 15.20 a 20.20.

„I u posledního kola nadstavbové části pracujeme s tím, že pokud by se do utkání o zlato či o bronz probojovala česká hokejová reprezentace, po vzájemné dohodě s kluby a LFA jsme připraveni nabídnout upravené časové sloty,“ informuje Solnař za O2 TV.

Sportovní obecenstvo u obrazovky nejspíš zajásá, ale je otázka, zda by to bylo vůbec proveditelné. Časy nestanovuje vysílatel, ale LFA ve spolupráci s ním, kluby nebo policií. Časy květnových výkopů jsou už zveřejněné, prodávají se vstupenky. Neupravoval by se začátek jednoho utkání, ale hned tří nadstavbových duelů, jelikož poslední kolo se musí odehrát v jeden čas.

S více než dvoutýdenním předstihem by se teoreticky korekce dala snad ještě provést. Úvahy komplikuje, že by se musela udít dost narychlo. O účasti českých hokejistů v medailových bojích bude jasno po čtvrtfinále, která jsou na programu 23. května. A až sobotní semifinále by určilo, kdy Češi nastoupí v neděli.

„Termín posledního kola byl komunikován a schválen všemi subjekty se značným předstihem a není možné jej měnit jen pár dní před plánovaným výkopem,“ potvrzuje i mluvčí LFA Pavel Jahoda. „Na určený čas je navázána celá řada dopředu dohodnutých nutných opatření, jako je účast policie, hasičů nebo security, které nelze jen tak přesouvat.“

Hokejový šampionát ale přece ligový program drobně ovlivňuje.

Nezapomeňte, derby Sparta - Slavia. Sobota, už od 17.30.

  0 : 1 Teplice - Hradec Králové 0 : 1 90. min Živě
20240519T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice
Hradec Králové
  Pardubice - Karviná dnes 17 : 00
20240519T17 : 00:00+0200
Pardubice vs. Karviná
Pardubice vs. Karviná
Pardubice
Karviná
  Č. Budějovice - Jablonec dnes 17 : 00
20240519T17 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice
Jablonec
  Zlín - Bohemians dnes 17 : 00
20240519T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Bohemians
Zlín vs. Bohemians
Zlín
Bohemians
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.