Hlavní obsah

Derby tankistů! Švéd se vrací do vřavy s helmou, Kolář ho trumfuje ještě maskou

Praha

Nechat rivalovi nějakou výsadu? To by tak hrálo...! Až se proti sobě za týden v Edenu postaví fotbalisté Slavie a Sparty, nejspíš na každé straně nasadí jednoho muže s helmou. Pravda, sešívaní budou mít stejně jako v tabulce navrch, protože ochrannou výbavu brankáře Ondřeje Koláře doplňuje ještě lehká kevlarová maska. Sparťan David Moberg Karlsson zase může jako jediný pobíhat s helmou na hlavě v poli...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Moberg Karlsson ze Sparty Praha se vrací na ligovou scénu s helmou.

Článek
Fotogalerie

Tankista. Tak někteří fanoušci poněkud neuctivě říkali brankáři Petru Čechovi, který po těžkém zranění hlavy dochytal svou velkou kariéru s helmou.

Derby tankistů tady ještě nebylo, ale chystá se. Gólmana sešívaných Ondřeje Koláře zranil ve vypjaté odvetě osmifinále Evropské ligy s Glasgow Rangers hrůzostrašným faulem útočník Kemar Roofe. Brankář utrpěl zlomeninu v oblasti čelní dutiny vlevo.

Doufám, že nic podobného už nezažiju, říká po zápase na Rangers Jindřich TrpišovskýVideo: SK Slavia Praha

Lékaři se rozhodli pro konzervativní léčbu a Slavia zadala výrobu ochranné kevlarové masky.

Také sparťan David Moberg Karlsson měl smůlu. Během úvodních dvou duelů pod koučem Vrbou nasázel pět gólů. Pak ho ovšem vyřadil z akce covid, následně musel absolvovat operaci v oblasti obličeje.

Rivalové své opory potřebují zpátky. Branka Slavie byla zatím svěřena osmnáctiletému debutantovi Matyáši Vágnerovi. Sparta zase přišla o stabilní útočníky Juliše a Kozáka, osiřelého Hložka by měl podpořit právě šikovný švédský křídelník.

S bolestí se naučil žít

Rytířské vybavení pro odvážného gólmana v týdnu představil šéf klubu Jaroslav Tvrdík, dost možná budoucí Kolářův tchán...

„S bolestí jsem se jako brankář naučil žít, chci se vrátit co nejrychleji. Tým mě potřebuje," citoval Tvrdík na twitteru Koláře u snímku jeho nového vybavení.

Karlsson svůj nutný doplněk představil v sobotním duelu proti Teplicím (7:2), když v 61. minutě vystřídal Plavšiče. Spartu teď čeká pekelná série, která vedle derby obsahuje také dva zápasy s Jabloncem nebo duel s dotírajícím Slováckem.

Také Slavia má nabitý program. V neděli večer hraje v Brně, před derby ji pak ve čtvrtek čeká v Londýně úvodní duel čtvrtfinále Evropské ligy s Arsenalem.

Již s Kolářem v brance...?

Reklama