Hlavní obsah

Děti sídliště budoucnosti Baníku? Kopali jsme si ve Valmezu a dostali se až sem, je pyšný Smékal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ladislav Almási je zraněný, Jiří Klíma byl v trestu. Trenér Baníku Tomáš Galásek proto vedle Nemanji Kuzmanoviče vyslal v posledním utkání základní části proti Jablonci na hrot 20letého Daniela Smékala. Minule v Plzni odehrál ostravský odchovanec závěrečných šestnáct minut, nyní zvládl celé utkání. Dvakrát po rohu ohrozil brankáře Jana Hanuše, gól ale nedal. Přesto si od trenéra vysloužil slova chvály. „Věděl, co má hrát a zvládl to velmi dobře,“ říkal Galásek po výhře Baníku 1:0.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Daniel Smékal z Ostravy a Jakub Martinec z Jablonce

Článek

Smékal byl po premiéře v základní sestavě Baníku spokojený. „Škoda těch hlaviček, které mi gólman chytil. Musím to zdokonalit a příště to dát. Ten první míč byl docela dobře umístěný, ale chyběla tomu razance. Druhou hlavičku jsem špatně umístil," říkal odchovanec Baníku. „Nervózní jsem moc nebyl. Trochu jo, ale obecně moc nervózní nebývám, soustředím se na svůj výkon," pokračoval Smékal.

Zatímco se vzdušnými souboji před brankou byl spokojený, ve středu hřiště cítil, že se mu moc nevedlo. „Nevyhrál jsem snad jedinou hlavu. Myslel jsem si, že už mám balón, ale nakonec ho sbírali protihráči. Byli v tom velmi dobří. Je to o dost náročnější než MSFL, ale snad jsem se s tím popral dobře," přemítal útočník jemuž pomohlo, že mohl hrát po boku stejně mladého Petra Jaroně.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

David Buchta z Ostravy, který dává první gól, a brankář Jan Hanuš z Jablonce.

„S Péťou si dobře rozumíme. Známe se odmala. Kopali jsme si ve Valmezu na sídlišti a dostali se až sem. Víme, kde kdo běží, prošli jsme všechno spolu," říkal Smékal, jenž věří, že přes velkou konkurenci v útoku v ligovém týmu zůstane.

„Máme skvělé útočníky, dávají góly, těžko se přes ně prosazuje. Laco (Almási) patří k nejlepším střelcům ligy, Klimič (Jiří Klíma) je na tom dobře technicky, gólů také nemá málo. Ale budu doufat, makat a snad příležitost zase někdy dostanu," přál si ostravský mladík.

Ostrava jde do nadstavby z páté pozice, ještě jednou se tak utká se Spartou, Plzní a Slavií. „Moc rád bych si v těchto zápasech zahrál a ukázal se v nich. Je to sen snad každého mladého hráče," uvedl obdivovatel hvězd z německého Dortmundu Marca Reuse a Erlinga Haalanda.

Reklama