Hlavní obsah

Galásek se dočkal první trenérské výhry, Radu štvaly chyby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Souboj dlouhodobých čekatelů na ligové vítězství zvládl lépe Baník, jenž v závěrečném kole základní části porazil na svém hřišti Jablonec 1:0 a tří bodů se dočkal po šesti kolech. Výhru zajistil pátým gólem v sezoně v 11. minutě efektním lobem David Buchta.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

David Buchta z Ostravy, který dává vítězný gól, a brankář Jan Hanuš z Jablonce.

Článek

„Jsem rád, že se zase konečně trefil. Byla to hezká akce, nicméně se zápasem nejsem moc spokojený. Fandové na začátku skandovali My chceme Baník a vypadalo to, že nás to svázalo. Bylo to trochu bojácné a uklidnil nás až ten gól," vykládal trenér Tomáš Galásek, který ve druhém utkání v pozici hlavního trenéra oslavil první výhru.

Baníku scházeli vykartovaný Jiří Klíma, zranění Almási, Tetour, Svozil a Ekpai, proti Severočechům tak Galásek poslal od první minuty do boje několik mladých odchovanců. Vůbec poprvé v lize si od první minuty zahrál útočník Daniel Smékal. A do počtu nebyl. V prvním poločase dvakrát zakončoval hlavou po rohovém kopu, pokaždé ovšem trefil jen brankáře Jana Hanuše.

„Máme teď takový kádr, vyměnil jsem vykartovaného útočníka Klímu za Smékala, který se s tím porval velmi dobře. Věděl, co má hrát a zvládl to slušně. Chceme hrát aktivní útočný fotbal a tihle mladí kluci v sobě mají pozitivní energii a sílu. Byla by škoda toho nevyužít," naznačil Galásek, že Jaroň, Šín či Smékal mohou naskočit do zápasu i v dalších kolech.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenér Baníku Ostrava Tomáš Galásek.

Jablonec nezvítězil už deset kol a do nadstavby půjde v úplně jiném rozpoložení. Mimo barážovou čtrnáctou příčku je jen zásluhou lepších vzájemných zápas s Bohemians 1905. „Je to ostuda. Za pět let, co jsem v Jablonci se nám nic podobného nestalo. Vždy jsme hráli o třetí čtvrté místo. Bude to velmi těžké, naštěstí jsme třináctí a máme tři zápasy doma," říkal záložník Jakub Považanec.

Ani v nich se ale Jablonci úplně nedaří. Výhru slavil naposledy v únoru nad Olomoucí. „Chtěl bych si myslet, že domácí hřiště pro nás bude výhoda. Bohužel to naše hřiště není optimální, ale s tím se nedá nic dělat. Čeká nás pět hraničních, ve kterých se ukáže, jakou tenhle tým má sílu a sebevědomí," přemítal jablonecký trenér Petr Rada.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Jablonce Petr Rada.

„Ty zápasy nemusí být krásné a na našem hřišti asi ani nebudou. Ale musíme do nich dát srdce, přestat dělat triviální chyby a začít dávat góly. Dvaadvacet branek za sezonu je strašně málo. Když k tomu přidáte individuální chyby, tak jsme tam kde jsme. Je to pro nás všechny ubíjející," říkal Rada.

Reklama

Související témata: