Hlavní obsah

Diváci ho chtěli střídat, Chramosta pak rozhodl. Obrovská euforie, vysvětlil divokou oslavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spálil jednu šanci, za chvíli zahodil s Pardubicemi druhou a pak se jablonecký útočník Jan Chramosta chytal za hlavu nešťastně znovu. „Střídej ho!“ pořvávali naštvaně zelenobílí fanoušci směrem k domácí lavičce. Jenže rozjetý útočník se přeci jen trefil a rozhodl o nedělní hubené výhře Severočechů 1:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Chramosta se stal jabloneckým hrdinou proti Pardubicím.

Článek

Skóroval na poslední chvíli v 89. minutě po rohovém kopu Jovoviče parádní střelou z voleje. „Popadla mě obrovská euforie," přiznal autor vítězné branky, kterou divoce oslavil před hlavní tribunou.

Z radosti si sundal i dres, za což pak musel dostat žlutou kartu. „Už někdy v 70. minutě jsem si říkal, že mám v této sezoně zatím jen jednu žlutou a že si ho po gólu sundám. Věřil jsem tomu, že ho dám. Bohužel jsem všechny trochu napínal, ale dopadlo to dobře," uculil se útočník, jehož děda za Pardubice hrál.

„Je pravda, že kvůli tomu bych se za takovou oslavu měl trochu omluvit, i pan vedoucí mužstva mi říkal, že děda si tohle za rámeček nedá, neboť má k Pardubicím vztah. Ale všechno šlo ode mě stranou, chtěli jsme za každou cenu vyhrát," jásal se odchovanec boleslavského fotbalu.

„Měl jsem ohromnou radost, protože za mnou přijely i děti a já jsem klukům slíbil, že je vezmu do kabiny, když se vyhraje. A věděl jsem, že musíme za každou cenu vyhrát! A když jsem dal gól, měl jsem strašnou radost i za ně. Teď si to v kabině užily s námi, z vítězného pokřiku byly vykulení, takže jsem nadšený," usmíval se Chramosta, který prožívá parádní sezonu. Proti Pardubicím skóroval podvanácté v této sezoně. Z posledních čtyř duelů má bilanci 5+1.

Odpustí mu však kouč David Horejš pokutu za zbytečné napomenutí, když na Střelnici před jarní částí zpřísnili sazebník za zbytečné prohřešky? „Odpustím, a ještě ho pozvu na oběd, však nám vystřelil tři body," prohodil jablonecký trenér.

„Ano, dal do toho emoce, protože asi i on sám cítil, že reakce z publika směrem k němu nebyly dobré, když tam nějaké šance spálil. Ale chtěli jsme hrát pořád na vítězství a přeci nevyndám našeho nejlepšího střelce. Jsem rád, že jsme ho tam nechali a nenechali se lidmi ovlivnit," oddechl si Horejš, jehož tým si připsal čtvrtý triumf v řadě.

„Po takových šancích bych se asi nemohl divit, kdyby mě sundal, ale nechal mě tam a jsem rád, že jsem mu důvěru splatil," poděkoval Chramosta. Pokud s parťáky zvládne středeční dohrávku 23. kola se Slováckem, Severočeši budou mít na dosah už elitní šestku.

„Ale je třeba přiznat, že teď vyhrál šťastnější, ne lepší tým. Náš výkon nebyl dobrý, i když k tomu hodně přispěl soupeř, Pardubice předvedly dobrý výkon a hodně nám to zkomplikovaly. O to více si cením toho, že jsme dokázali na předchozí zápasy výsledkově navázat," uzavřel Horejš.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.