Hlavní obsah

Olomouc - Pardubice 2:2Divočina v závěru, Hanáci vydřeli proti Pardubicím aspoň bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
59. Hlavatý 0 : 1
61. Vodháněl 1 : 1
63. Janošek 1 : 2
90. Chytil 2 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Pardubic ve 21. kole první ligy v Olomouci ztratili v nastavení vítězství a remizovali 2:2, přesto opustili poslední místo tabulky. Patnáctí Východočeši mají na šestnáctý Zlín náskok jednoho bodu. Pátá Sigma i popáté v jarní části sezony uhrála nerozhodný výsledek.

Foto: Stanislav Heloňa, ČTK

Zleva Michal Hlavatý z Pardubic, Denis Ventúra z Olomouc.

Článek

Tři branky na Hané padly mezi 59. a 63. minutou. Na vedoucí gól hostujícího Michala Hlavatého odpověděl Jan Vodháněl, ale Pardubicím rychle vrátil náskok Dominik Janošek z přímého kopu. V osmé minutě nastaveného času zachránil Olomouci bod Mojmír Chytil proměněnou penaltou.

Sigma začala aktivněji a dva Ventúrovy pokusy po standardních situacích zblokovali hostující obránci. Vodháněl vypálil těsně vedle tyče a třetí Ventúrova střela už zamířila na branku, a jelikož těsně před Nitou skočila o zem, nadělala pardubickému brankáři nečekané problémy.

Olomouc mohla skórovat také po půl hodině hry, jenže Beneš po další Slámově standardce zamířil jen do středu branky. Jediný náznak šance Pardubic v prvním poločase přišel v 31. minutě, kdy se po závaru ve vápně málem dostal ke střele ze zajímavé pozice Hlavatý.

Foto: Stanislav Heloňa, ČTK

Zleva Denis Ventúra z Olomouce, Filip Zorvan z Olomouce, Dominik Janošek z Pardubic

Krátce po změně stran střílel Vodháněl, ale Nita si jeho pokus pohlídal. Po pěti minutách druhého poločasu rozehrál již několikátou standardní situaci velmi dobře Sláma, jenže Růskův pokus z první pokryl rumunský gólman.

Poté na Andrově stadionu začaly padat góly. V 59. minutě se Pardubice z ojedinělé akce dostaly do vedení. Po kombinaci Pikula s Černým se do míče opřel Hlavatý a precizní střelou k tyči otevřel skóre. Sigma však dokázala vzápětí srovnat, když průnikovou přihrávku využil Vodháněl a ranou pod horní tyč nedal Nitovi šanci zasáhnout.

Foto: Stanislav Heloňa, ČTK

Brankář Florin Nita z Pardubic

Jenže to nebylo vše a během čtyř minut padla v Olomouci třetí branka. Výstavní střelou ke vzdálenější tyči z přímého kopu poslal Pardubice znovu do vedení Janošek. Čtyřiadvacetiletý záložník skóroval ve třetím kole za sebou a s šesti ligovými góly vede týmovou tabulku střelců.

O tři minuty později mohl Vodháněl podruhé v zápase srovnat, ale Nita si jeho technickou střelu pohlídal. Pardubický brankář pak uspěl také při standardní situaci Matouška z hranice pokutového území.

Na začátku nastavení byl po druhé žluté kartě vyloučen pardubický trenér Kováč za kritiku rozhodčího. Chvíli nato byl ve vápně hostů faulován Chytil, který se poté postavil k exekuci nařízené penalty a prudkou střelou do středu branky bezpečně proměnil. Nejlepší olomoucký střelec skóroval poosmé v ligovém ročníku. Hanáci tak doma v nejvyšší soutěži pošesté za sebou neprohráli, ale ve vzájemných duelech přerušili sérii tří výher.

21. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - FK Pardubice 2:2 (0:0)
Branky: 61. Vodháněl, 90.+8 Chytil z pen. - 59. Hlavatý, 63. Janošek. Rozhodčí: Nehasil - Hrabovský, Mikeska - Zelinka (video). ŽK: Beneš - Vacek, Kostka, Krobot, Kováč (trenér). ČK: 90.+1 Kováč. Diváci: 1957.
Olomouc: Trefil - Pokorný, Beneš, Zmrzlý (46. Růsek) - Navrátil, Ventúra (66. Matoušek), Breite (72. Greššák), Zorvan (72. Přichystal), Sláma - Vodháněl (83. Vaněček), Chytil. Trenér: Jílek.
Pardubice: Nita - Kostka, Vlček, Hranáč, Chlumecký - Vacek - Lima (56. Sychra), Hlavatý (85. Koukola), Janošek, Helešic (56. Pikul) - Černý (68. Krobot). Trenér: Kováč.

Reklama

Související témata: