Hlavní obsah

Divočinu už sparťané v derby nečekají. Facka z finále je pro ně před vrcholem sezony poučením

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třikrát už v sezoně na Slavii narazili, ani jednou ji v derby neporazili. Přesto mají fotbalisté pražské Sparty po úvodním kole skupiny o titul v čele tabulky před rivalem dva body k dobru. A teď je v sobotu čeká na Letné derby ze všech nejdůležitější. „Jsme natěšení na vrchol sezony. Každý, kdo umí počítat a dá si dohromady dvě a dvě, tak ví, že pokud bychom vyhráli, bodový rozdíl už bude docela velký. Pak bychom byli na nejlepší cestě za tím, co bylo naším cílem celou sezonu,“ poukazuje záložník Lukáš Sadílek na vysněný titul v rozhovoru pro klubovou televizi.

Sestřih finále MOL Cupu Sparta - SlaviaVideo: Sport.cz

 
Článek

Zvláštní konstelace. S ohledem na stoupající formu v posledních týdnech je pro bookmakery lehkým favoritem derby Slavia, přitom kurz na zisk titulu má stále nejlepší Sparta...

„Určitě je to zápas, který může rozhodnout o hodně věcech," usmívá se letenský asistent trenéra Luboš Loučka.

„Hodně důležitý zápas, alespoň já kvůli takovým hraju," souhlasí kapitán Ladislav Krejčí mladší.

I třetí jarní derby se odehraje na Letné. Ligové skončilo remízou 3:3, nedávné finále poháru ovládla Slavia (2:0).

Divočinu se šesti góly už sparťané nečekají. „Myslím, že zápas bude jinačí. Už spolu hrajeme potřetí, prostorů bude čím dál tím méně," poukazuje Krejčí.

Sparta hraje do posledních minut. Diskuze v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

„Spíše to bude hodně svázané. Třeba finále bylo dost o prvním gólu. Podle mě bude rozhodovat i teď, a my jsme Slavii v sezoně první gól ještě ani jednou nevstřelili. Věřím, že pokud ho dáme my, budeme schopní dotáhnout zápas do vítězného konce," míní Lukáš Sadílek.

„Už jsme o tom mluvili před zápasem v Olomouci, že by bylo fajn jednou vstřelit gól první a ne pořád dotahovat. Je to jeden z klíčů, abychom byli o víkendu úspěšní," souhlasí Loučka.

Studijního materiálu mají oba rivalové dost a dost.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Lukáš Sadílek ze Sparty Praha a Christos Zafeiris ze Slavie Praha během derby.

„Důkladně jsme si rozebrali zejména pohárové derby. Byla to hodně bolestivá porážka. Na začátku finále jsme je řadou ztrát dostali sami do hry. Narostla jim křídla, my jsme naopak klesli v sebevědomí a od toho se odvíjel zbytek zápasu. Ze dvou jarních vzájemných zápasů jsme se poučili detailně a využijeme vědomosti do toho posledního," ujišťuje Loučka.

Sešívaní recept na výhru v derby znají, Letenští se musejí dost zlepšit.

„Určitě v osobních soubojích. A být více připravení na každou příležitost, která přijde, vždyť mohou být jen dvě, tři. Být ready po mentální stránce od první do devadesáté minuty. a hlavně se držet herního plánu, který si nastavíme. Všech deset hráčů, abychom byli jeden tým, který táhne za jeden provaz," burcuje kapitán Krejčí.

Reklama