Hlavní obsah

Divoká premiéra Slováka Macíka. Dva rychlé góly, bouřka a nakonec úleva

České Budějovice

Debut v české lize si představoval jinak. Matúš Macík nasadil rukavice a natěšeně se postavil do brány místo zdravotně indisponované jedničky Mandouse, jenže start do zápasu by stejně jako všichni olomoučtí fotbalisté nejraději vymazal z hlavy. Časomíra ukrajovala teprve dvanáctou minutu a slovenský gólman lovil míč v Českých Budějovicích už dvakrát ze sítě.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Druhý gól Českých Budějovic, vlevo brankář Olomouce Matúš Macík.

Článek

Dva rohové kopy Dynama, dva góly. Byl nepovedený začátek způsobený nekoncentrovaností?

Těžko říct, ale asi ano. Hned na začátku jsme dostali gól, potom další a úplně se nám rozpadlo to, s čím jsme chtěli do zápasu jít. Nedařilo se nám vyhrávat osobní souboje, ani odražené balony jsme neměli.

Při prvním gólu jste dokázal vyrazit i dorážku, přesto vás Valenta nakonec prostřelil. Jak jste viděl situaci?

První hlavičku se mi ještě podařilo vyrazit a viděl jsem, že tam skáče míč v malém vápně, snažil jsem se udělat co nejširším, aby mě to trefilo. Chytil jsem i druhou dorážku, bohužel se to tam nějak odrazilo, a balon šel do brány. Ani nevím jak, musím se na to podívat.

Poté jste inkasoval ještě z hlavy Havla. Neříkal jste si v tu chvíli pro sebe, že tu dostanete ještě další branky a premiéra skončí průšvihem?

Ani ne. Spíš se snažím držet pořád při zemi. Je to sport, může se stát cokoliv. My jsme dostali dva góly za dvanáct minut, totéž se ale mohlo povést i nám. Samozřejmě mrzí to. Připravoval jsem se na zápas, cítil se fajn, neudělal jsem prakticky žádnou chybu a dostal dva góly. Těžkou hlavu jsem si z toho nedělal. Věřil jsem klukům. Věděl jsem, že máme před sebou ještě fůru času na to, abychom utkání mohli zvrátit. Dopadlo to tak, jak to dopadlo. (úsměv)

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Ondřej Zmrzlý z Olomouce, Patrik Brandner z Českých Budějovic a brankář Olomouce Matúš Macík.

V šatně Sigmy byla o poločase bouřka. Co vám trenér říkal?

To jsou věci, které zůstávají v kabině. Ale pověděli jsme si pár slov, které si musíme po takovém poločase zkrátka říct. Díky bohu to pomohlo...

Výkon týmu šel hodně nahoru.

Druhá půle byla úplně o ničem jiném. Vyhrávali jsme osobní souboje, drželi tempo hry, dařilo se nám směrem dopředu. Za druhý poločas jsme si bod zasloužili.

Až do tohoto zápasu jste chytal jen v únorovém pohárovém klání proti Domažlicím. Jak zatím hodnotíte čtyřměsíční štaci na Hané?

Celkem pozitivně, i když jsem odchytal jenom dva zápasy. Věděl jsem, s čím do Sigmy jdu. Uvidíme, jak se to všechno vyvine dál.

Reklama

Související témata: