Hlavní obsah

Divoké kolo! Pražská S berou důležité body. První výhru počítají Pardubice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalová Fortuna liga má za sebou kompletní nedělní program 3. kola. Roli favoritů potvrdily oba pražské celky. Slavia v divoké přestřelce dokázala porazit oslabený Jablonec 3:2, Sparta pro změnu na domácím stadionu bez větších problémů porazila Olomouc poměrem 2:0. Hned čtyři branky nabídl i souboj Českých Budějovic a Slovácka, oba týmy si po remíze 2:2 rozdělily body. Tříbodový zisk naopak počítají Pardubice, kterým se v pražském azylu povedlo zdolat Liberec výsledkem 2:1. Nedělní program nabídl hned dvě červené karty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dávid Hancko ze Sparty Praha po utkání se Sigmou.

Článek
Fotogalerie

Přestřelka, která se před zápasem nečekala. A už vůbec ne poté, co jablonecký Michal Surzyn inkasoval v duelu proti Slavii hned v 6. minutě červenou kartu. Sešívaní navíc z následného přímého kopu udeřili, načež vedení navýšili krátce po změně stran. Jablonečtí se opět nevzdali, hned dvakrát se jim povedlo výsledek zkorigovat, avšak v deseti nakonec nestačili konečný stav 2:3 dotáhnout.

Také Spartě se povedlo vyhrát podruhé v řadě. V duelu proti Olomouci se už v 11. minutě dokázal prosadit Adam Karabec, jehož zásah byl na další hodinu hry tím jediným. Sparta navíc ve druhém dějství nedokázala proměnit pokutový kop, Julišovo zaváhání však o deset minut později napravil obránce Casper Höjer. Olomouc celý duel tahala za kratší konec provazu a zřídka se dostávala do šancí.

Čtyři branky byly k vidění i v souboji Českých Budějovic proti Slovácku. Na rychlou hostující trefu sice soupeř zareagoval, po změně stran se ale paradoxně poprvé do vedení dostaly také Budějovice. Poklidnou koncovku ale zhatil domácí Nicolas Penner, který po deseti minutách na hřišti vyfasoval červenou kartu a Slovácko nabídnutou přesilovku dokázalo využít k vyrovnávací brance na 2:2.

Co pozvedlo Liberec? A vykoupí Sparta zpět svého odchovance? Diskuse v PřímákuVideo: Sport.cz

Důležité body si připisují hráči Pardubic. Domácímu celku se proti Liberci povedlo hned dvakrát udeřit v koncovce prvního poločasu, na což Slovan bleskově zareagoval po změně stran. Domácí bojovným výkonem nakonec dotáhli utkání do vítězného konce a po výhře 2:1 si připisují první tři body do tabulky.

Program 3. ligového kola
Sobota
Ostrava - Zlín 3:1
Brno - Mladá Boleslav 3:1
Teplice - Bohemians 0:1
Hradec Králové - Plzeň 1:2
Neděle
Jablonec - Slavia 2:3
Branky: 55. Polidar, 73. Chramosta - 8. Usor, 50. vlastní Hanuš, 62. Traoré
České Budějovice - Slovácko 2:2
Branky: 19. Čmelík, 53. Škoda - 4. Brandner, 83. Sinjavskij
Pardubice - Liberec 2:1
Branky: 43. Hlavatý, 45+1. Vlček - 48. Kozák
Sparta - Olomouc 2:0
Branky: 11. Karabec, 70. Höjer

Reklama