Hlavní obsah

Vlček vysvětlil, proč po derby nepodepsal zápis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po pohárovém derby se Spartou na konci února způsobil jeho krok poprask. Z pozice vedoucího týmu Slavie odmítl Stanislav Vlček podepsat zápis o utkání. Důvodem byla nespokojenost se dvěma situacemi včetně pokutového kopu ve 118. minutě, ze kterého sparťané vstřelili postupový gól. „Sám od sebe bych si tohle nedovolil, udělal jsem to po diskuzi s vedením klubu a trenérem,“ vrací se Vlček k neobvyklému tahu ve fotbalovém pořadu Přímák na Sport.cz.

Stanislav Vlček o tom proč po derby nepodepsal zápis, výsek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

„Vedení a trenér chtěli vysvětlení ke dvěma situacím, které v našich očích utkání ovlivnily. Což byl úder loktem na Tomáše Holeše a penalta proti nám na konci prodloužení. Nebylo nám vůbec vysvětleno, proč VAR v jednom případě nezareagoval a ve druhém ano,“ popisuje Vlček.

Zápis o utkání byl druhý den ukončen a výprava Slavie vyrazila na Strahov, na zasedání komise rozhodčích. „Dostalo se nám nějaké vysvětlení ke zmíněným situacím. Spokojeni jsme ale moc nebyli, viděli jsme to každý odlišně,“ podotýká Vlček.

Byl by ale nerad, aby se nabylo dojmu, že podle červenobílých hlavní rozhodčí derby nezvládl. „Naopak, odpískal ho skvěle. Jen jsme chtěli vysvětlit ty situace, které on sám rozhodnout nemohl. Jenže VAR ho neposlal k videu,“ podotýká Vlček, který funkci vedoucího Slavie vykonává už deset let.

Jede tedy nedále v režimu „pracovních víkendů“, na který byl zvyklý jako hráč. „Doma jsou zvyklí. Naopak když mám náhodou volný víkend, je nervozita. Ne, dělám si legraci,“ směje se Vlček.

Při zápasech na evropské scéně, kde sešívaní často zavítají do slavných arén, ho trenér Jindřich Trpišovský přemlouvá, aby si nazul kopačky a šel si zahrát bago. Marně. „Byli jsme na Barceloně, v Dortmundu, všichni mě přemlouvají. Trpišák nepochopí, že si kopačky neobuju. Říkám mu, že nechci dopadnout jako on. V bagu už mu dvakrát zlomili nos,“ culí se Vlček.

Reklama

Související témata: