Hlavní obsah

PŘÍMÁK: S trenéry Zimu podržíme, říká Vlček ze Slavie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od příchodu Jindřicha Trpišovského do fotbalové Slavie je v jeho blízkosti. „Většinou si nový trenér přivede svůj realizační tým, ale vedoucího týmu si nechá,“ říká Stanislav Vlček v pořadu Přímák. Pro Slavii po bezvadné kariéře pracuje už přes deset let. A s Trpišovským nejen slavil tituly, velká vítězství i postupy, ale zažíval i potupy, porážky a pády.

Přímák se Stanislavem VlčkemVideo: Sport.cz

 
Článek

Fotbal nyní Vlčkovi i jeho Slavii nastavuje méně vlídnou tvář. Nedělní remíza 2:2 s Olomoucí vzdaluje ligový titul. Do konce soutěže zbývá Slavii šest zápasů a rozdíl na vedoucí Spartu narostl na čtyři body.

„Obrovská ztráta,“ pokrčí rameny vedoucí Slavie. „Chtěli jsme zůstat se Spartou v kontaktu, ale hlavně výsledkově jsme to nezvládli.“

Slavia hosty z Moravy výrazně přestřílela i přehrála. „Rozhodl úvod utkání, kdy jsme neproměnili šance. Do 15. minuty jsme měli tři stoprocentní šance. Nemělo by nás to stáhnout dolů, ale ve druhé půli jsme udělali dvě hrubé chyby, za které jsme zaplatili dvěma brankami,“ říká bývalý špičkový ligový útočník.

Jednu z minel vyrobila zimní stomilionová posila David Zima. „Po utkání bylo obrovské zklamaní. Sám si to taky musí zhodnotit. Věřím, že ho trenéři i my jako tým podržíme. Chyba se stane, musí se vrátit do hry a budeme ho ještě moc potřebovat,“ ujišťuje Vlček.

Jak se vlastně v Edenu rozebírá následující den nepříjemná ztráta? A zapojuje Trpišovský do rozborů i Vlčka? „Hned po zápase to neřešíme. Nějaký menší rozbor tam je, ale trenér má vždy dva dny, aby si zápas v klidu sám prohlédl a pak ho v klidu zhodnotil,“ přibližuje legenda Slavie. „S trenérem se celkově hodně o fotbale bavíme, chce slyšet i můj názor.“

Vlčkův úkol nevězí v trenéřině. Jako vedoucí se stará o chod týmu, ubytování nebo dopravu. Jeho zodpovědností je také dohlížet na chování lavičky při zápasech. A někdy to je fuška. Trpišovského trenérský ansámbl je mimořádně úspěšný, ale dokáže být také velmi emotivní.

„Troufnu si říct, že jsme udělali velký pokrok od doby, kdy kluci přišli a sžívali se s týmem,“ podotýká Vlček. „Chování se zlepšilo, sami jsme si to vyhodnocovali. Jsou situace, kdy nervy pracují a snažíme se to brzdit.“

Vlček v tradičním povíkendovém pořadu Přímák na Sportu.cz rozebíral vztah s Trpišovským, který koučuje Slavii od počátku roku 2018. Bývalý ligový kanonýr vzpomínal na hráčské časy, malé slávistické Nagano nebo život po kariéře. Také přiblížil, proč v únoru po pohárovém duelu se Spartou coby vedoucí týmu odmítl podepsat zápis o utkání.

S velkým rivalem z Letné se Slavia utká i při nadstavbě v boji o titul. „Pořád věříme,“ dodává Vlček.

Fotbalové události z českých trávníků očima expertů a redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Přímák třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.