Hlavní obsah

Dobrá práce, chválí Priske posily. Sejk se mu do dvou sestav nevešel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přípravný zápas, jaký není v zimě tak často k vidění. Výhru fotbalistů Sparty nad FC Kodaň (2:0) sledovalo na Letné 11 tisíc diváků. „Je skvělé vidět fanoušky, jak nás podporují. Už minulý rok byli fantastičtí a nyní v tom pokračují. Jsem opravdu hrdý na to, že můžu pracovat v prostředí, kde si fanoušci váží naší práce. Mám pro ně respekt a všem musím poděkovat,“ cení si trenér Brian Priske nejen skalpu osmifinalisty Ligy mistrů.

Sparta v repríze pohárového dramatu porazila Kodaň. Sestřih přípravného zápasuVideo: Sport.cz

 
Článek

Oba soupeři měli o vzájemné konfrontaci jiné představy. Šílený Vavrův faul na kolegu ze slovenské reprezentace Haraslína ovšem jejich plány výrazně zredukoval. Sparta hrála od 26. minuty proti deseti. Kouč žehrá, že potřeboval odehrát celé utkání proti jedenácti.

„Za daných okolností jsme se snažili z utkání vytěžit maximum, jak takticky, tak i po fyzické stránce,“ poznamenává Brian Priske.

Do každého poločasu vyslal jinou kompletní jedenáctku. Fanoušci si poprvé omrkli obě posily. Norský záložník Markus Solbakken hrál do přestávky, albánský útočník Indrit Tuci po ní.

Červená karta. Sparťana Lukáše Haraslína sestřelil v přípravném zápase s Kodaní Slovák Denis VavroVideo: Sport.cz

„Markus hrál velmi dobře. V prvních dvou týdnech se snažil především adaptovat na náš styl a nabrat i dostatečnou formu po fyzické stránce. V zápase jsem z jeho strany viděl několik dobrých přihrávek, byl kvalitní na míči a dobře četl hru. Také v defenzivě se pohyboval ve vhodných místech a vyhrával důležité souboje,“ kvituje dánský kouč.

„Také Indritův výkon musím hodnotit pozitivně. Může hrát jako hrotový útočník, nebo trochu níž na jedné z desítek. Právě tam jsme ho chtěli vyzkoušet. Řekl bych, že určitě obstál. Je chytrým hráčem, dokáže číst hru, což je pro tuto pozici velmi důležité. Do budoucna se bude ještě zlepšovat. Navíc nám ukázal, že jednou z jeho předností je i hra ve vápně soupeře. Jsem si jistý, že nám pomůže,“ chválí Priske i druhou posilu.

Rozhodčí odřídili zápas s kamerou BodyCam. Jdeme správným směrem, fotbal posouváme dál, chválil si Ladislav SzikszayVideo: Sport.cz

V nominaci naopak chyběli mladí útočníci Schánělec a Sejk. Se Schánělcem počítá na hostování Zlín, o Sejka je zájem v zahraničí i domácích klubech.

„Schánělec se vrací po drobném operačním zákroku, který prodělal před Vánoci. Dáváme mu postupnou zátěž. V případě Sejka jsme věděli, že bychom ho v zápase nevyužili, takže se v nominaci neobjevil,“ naznačuje trenér, že kapitán reprezentačních Lvíčat nejspíš najde náležité vytížení jinde.

O své místo na slunci musí stále tvrdě bojovat také letní posila Michal Ševčík.

„Co se týče času na hřišti, je to s Ševou složité. Na trénincích je produktivní, obecně zanechal v poslední době skvělý dojem. I s Kodaní odehrál kvalitních 45 minut proti silnému týmu. Na jeho pozici však panuje velká konkurence, i když v pomyslném žebříčku se posouvá stále výše a tlačí na své konkurenty,“ líčí Ševčíkovu situaci Priske.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.