Hlavní obsah

Totální šílenství! žasnou i na Slovensku, jak Vavro na Spartě sestřelil krajana Haraslína

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Drsný výjev ukázal, že fotbalový přípravný duel nebyl tentokrát přátelský. Nejen diváci utkání Sparta–Kodaň se nestačili divit. „Totální šílenství. Vavro likvidačním zákrokem sestřelil reprezentačního spoluhráče Haraslína,“ výmluvně hlásí Šport.sk, co se stalo na pražské Letné. Sparta porazila FC Kodaň 2:0, když od 26. minuty hrála přesilovku. „Vyloučení pokazilo záměry oběma soupeřům,“ netají trenér Brian Priske.

Červená karta. Sparťana Lukáše Haraslína sestřelil v přípravném zápase s Kodaní Slovák Denis VavroVideo: Sport.cz

 
Článek

Měli by se sejít v nominaci na EURO 2024. A teď tohle…

„Slovenský obránce Denis Vavro se v dresu FC Kodaň vyznamenal. Během přípravného zápasu na půdě Sparty Praha likvidačním zákrokem zezadu sestřelil svého reprezentačního spoluhráče Lukáše Haraslína. Za toto šílenství okamžitě viděl červenou kartu,“ žasne Šport.sk, co se stalo.

V šoku zůstal i postižený hráč. „Těžko se mi k tomu něco říká… Ať si lidé udělají svůj názor. Nepříjemný zákrok zezadu. Věděl jsem, že mě bude někdo dostupovat, ale netušil jsem, že do mě takhle vletí zezadu,“ líčí Lukáš Haraslín svůj pohled pro O2 TV Sport.

„Kdybych nezvedl levou stojnou nohu, tak mi ji trefí… Kdo ví, jak by to skončilo. Takhle naštěstí ne nějak vážně. Nebudu to radši komentovat,“ kroutí hlavou.

O to více, že Vavro je jeho reprezentační spoluhráč. „Od U16, U17 hrajeme spolu ve slovenské reprezentaci, známe se. Nečekal jsem to od něj. Po zápase mi napsal, jestli jsem v šatně. Odpověděl jsem mu, že to nemusí dělat mně, když se známe… Zbytečné, ale jdeme dál. Máme své věci před sebou,“ je Haraslín rád, že drsný faul snad nebude mít vážnější následky.

Sparta v repríze pohárového dramatu porazila Kodaň. Sestřih přípravného zápasuVideo: Sport.cz

„Je mi bez debat líto, že jsme nemohli hrát celý zápas proti jedenácti. Chtěli jsme se konfrontovat s kvalitním soupeřem. Byli jsme rádi, že Kodaň na naši nabídku kývla a přiletěla si k nám zahrát. Vyloučení oběma stranám zápas poničilo, ale je mi jasné, že v oficiální utkání není možné po červené kartě doplnit tým na jedenáct hráčů,“ říká Brian Priske, trenér Sparty.

Jeho slova potvrzuje i hlavní rozhodčí Ladislav Szikszay. „S udělením červené karty jsem vůbec neváhal. Je mi jasné, že pak zápas ovlivní, ale takový zákrok na hřiště vůbec nepatří,“ má jasno sudí.

Doplnění stavu týmu na jedenáct je možné po vyloučení pouze v neoficiálních přípravných zápasech, což nebyl tento případ.

„Šlo o oficiální přátelské utkání. Sleduje se i ve světě, mají ho v nabídce i sázkové kanceláře. Nešlo tedy vrátit do hry jiného hráče,“ poukazuje Szikszay.

Reklama

  1 : 0 Sparta - Ostrava 1 : 0 přestávka Živě
20240514T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  0 : 1 Ml. Boleslav - Slovácko 0 : 1 dohráno
20240514T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav
Slovácko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.