Hlavní obsah

Dobrý, ale ne skvělý. Po zádech se plácat nemůžeme, hodnotí Vrba start Zlína

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlínští měli pod Pavlem Vrbou dobře našlápnuto k první ligové výhře venku od srpna 2021, když se na hřišti o záchranu bojujícího Jablonce brzy po pauze dostali do vedení 2:0. Domácí však zásluhou Jakuba Považance stačili vyrovnat na 2:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Zlína Pavel Vrba.

Článek

Hosté oslabení po hodině hry o vyloučeného Libora Kozáka si nakonec odvezli jen bod.

„S bodem jsem spokojený, ale zároveň nejsem, když jsme vedli 2:0 a měli zápas velice dobře rozehraný. Alespoň co se týká výsledku, neříkám, že bychom Jablonec nějak přehrávali, ale udělali jsme si disciplinovaným výkonem hodně dobrou pozici. Bohužel po vyloučení a prvním gólu Jablonce už to byl spíš boj a v ofenzivě jsme nebyli tak aktivní jako v první části. S bodem asi spokojení jsme, je pro nás důležitý vzhledem k postavení v tabulce a utkání, které nás čeká s Teplicemi," zhodnotil zkušený kouč svůj druhý ostrý zápas na lavičce Zlína.

„Když to bylo v 55. minutě 2:0, už jsem si říkal, že to dohrajeme a odvezeme si body tři. Bohužel máme jen jeden, takže převládá spíš zklamání," přiznal Martin Fillo. Právě on brzy po pauze poslal hosty do dvougólového vedení, ale posléze ztratil míč a umožnil zelenobílým vstřelit kontaktní gól.

„Jsem na sebe naštvaný. Byla to velká chyba. Tak zkušený hráč jako já by se toho měl vyvarovat. Za stavu 2:0 jsem měl míč odkopnout pryč, ale šel jsem zbytečně do kličky v našem vápně, ztratil balon a kvůli tomu se Jablonec dostal na jednogólový kontakt a zápas bohužel dopadl remízou," konstatoval Fillo, podle něhož byla červená karta pro Libora Kozáka z 62. minuty přísná.

„Přišlo mi, že Libor zasáhl první balon a říkal jsem si, že to nemůže být žlutá karta. Bohužel, rozhodčí mu dal druhou a bylo to kolem šedesáté minuty, takže nás to hodně oslabilo. Útočník do toho jde, že chce zasáhnout balon, zasáhl ho a jde o takový nezaviněný střet. Myslím si, že to karta být nemusela," připustil Fillo.

„Hrozně mě mrzí, že jsme dostali laciný gól na 2:1. Kdyby se nám po druhém gólu podařilo udržet výsledek alespoň deset minut, tak Jablonec znervózněl a možná by výsledek mohl být pro nás ještě výhodnější. Je škoda, že v takové situaci, kdy vedeme 2:0 a máme míč dvakrát pod kontrolou, ho zkazíme a inkasujeme. To není úplně optimální," řekl Vrba.

Zlín tak pod bývalým koučem reprezentace podruhé remizoval. „S Baníkem bod doma není určitě ztrátou, zvlášť po výsledku, který Baník uhrál v Teplicích (5:0). A uhrát v Jablonci bod se taky často nestává. Neříkám, že vstup je skvělý, to by byl, kdybychom měli jedno vítězství a remízu, ale my máme dvě remízy, což není na to, abychom se někde mohli plácat po zádech, že máme skvělý vstup. Vstup do jara je dobrý, ale ne skvělý," uzavřel Vrba.

Reklama