Hlavní obsah

Dobyli Jablonec, ale vítězný pokřik si Pardubičtí zatrhli. Sám jsem z toho byl překvapený, přiznal Markovič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vydřeli hodně cenné vítězství, když v Jablonci na úvod skupiny o udržení Pardubičtí vyhráli 1:0. Přesto jejich kabinu nerozvibroval jejich tradiční vítězný pokřik. Zařvat si Východočeši po vzoru hokejistů v play off chtějí až po skončení dolní skupiny. Pokud tedy uspějí a udrží se v nejvyšší soutěži.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Jakub Markovič z Pardubic.

Článek

„Přišel jsem do šatny později a zjistil jsem, že se neřve. Sám jsem z toho byl překvapený. Nevím, čí to byl nápad, jestli Jeřábka (kapitána) nebo trenéra, že si zařveme, až když nepůjdeme do baráže," vysvětlil s úsměvem gólman Pardubic Jakub Markovič.

Hned na úvod pětikolové nadstavby udělali Pardubičtí k záchraně ligové příslušnosti hodně důležitý krok. „Lépe jsme do toho vstoupit nemohli, ještě s Jabloncem, který má výborný kádr a obávané mužstvo," radoval se Markovič.

Vychytal čisté konto, moc zákroků však tasit nemusel. „Je to tak. V prvním poločase šla jejich největší šance kousek nad, tam jsem neměl žádnou práci. A ve druhém si taky nevybavuju nějakou větší šanci. Byli spíš nebezpeční kolem brány, nedotáhli akce do zakončení. Tolik práce jsem neměl, ale nula je pro mě důležitá jako každá jiná. Důležitá byla i organizace obrany," zhodnotil Markovič.

„Do dvacáté minuty jsme nehráli svou hru, báli jsme se ztratit míč. Tempo hry určoval Jablonec. Potom jsme se trochu otrkali. Vyrovnali jsme se jejich hře a do poločasu jsme neinkasovali, což pro nás bylo důležité. Zlomovým bodem byla červená karta, která obrátila zápas v náš prospěch. Pro Jablonec jsme pak byli více nebezpeční než do té doby. Vytvářeli jsme si šance a jednu i v 70. minutě proměnili. Od té doby jsme si výsledek hlídali," zhodnotil Markovič.

V zápase dvakrát úřadoval VAR. Poprvé zkoumal faul Surzyna na Rezka, a po videokonzultaci dostal domácí červenou kartu. Podruhé už v nastaveném čase, kdy video zkoumalo možnou ruku ve vápně hostů, po které by ještě musel čelit penaltě.

„Popravdě jsem si nebyl vůbec jistý, stejně jako u zákroku na červenou kartu, kde jsem situaci taky viděl špatně. V obou případech jsem spíš čekal, co bude. Ale stavěl jsem si balon na odkop a moc si nepřipouštěl, že by Jablonec mohl kopat penaltu," přiznal Markovič, který se s parťáky díky triumfu odpoutal z předposledního místa a zvýšil naději na vyhnutí se ošidné baráži.

Reklama