Hlavní obsah

Doma chtěli porazit Vyškov výrazněji. Věřím, že odvetu zvládneme, je přesvědčený zlínský Fantiš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Baráž si zahrál už v roce 2019, kdy pomohl fotbalistům Příbrami v dvojzápase s Brnem udržet nejvyšší soutěž. Teď se jednatřicetiletý ofenzivní záložník Antonín Fantiš snaží o totéž ve zlínském dresu. V úvodním duelu zdolali Ševci na svém stadionu Vyškov 1:0 a před nedělní odvetou v Drnovicích mají v souboji o první ligu mírnou výhodu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Záložník Zlína Antonín Fantiš (nahoře) v souboji s vyškovským Radomírem Srubkem.

Článek

Co říkáte na výsledek prvního utkání?

Chtěli jsme doma pochopitelně zvítězit vyšším rozdílem. Velká škoda, že se nám nepodařilo úspěšně dohrát některé nadějné akce. Buď se nám nepovedl centr nebo jsme se zbytečně připravili o balon. Tím jsme umožňovali Vyškovským přecházet do rychlých brejků. Trefili tyč a v několika případech nás podržel brankář Dostál.

Jak se vám hrálo proti mužstvu, které mělo v základní sestavě šest cizinců?

Já snad ještě v Česku nikdy nehrál proti týmu, jenž má v kádru tolik Afričanů. Jsou šikovní a hodně rychlí. Jejich herní zodpovědnost a taktická vyspělost je ale naopak trochu nižší. Je škoda, že jsme toho nevyužili.

Znamená barážový dvojzápas velký nápor na nervy?

Čím jsem starší, tím to snáším hůř. (úsměv). Cítím teď mnohem větší zodpovědnost než před těmi čtyřmi roky, kdy jsme s Příbramí zvládli baráž se Zbrojovkou. Nervózní však bývám pouze do úvodního hvizdu. Jakmile se začne hrát, všechno ze mě spadne.

Ve venkovní odvetě vám stačí uhrát s Vyškovem remízu. Tu situaci už znáte z posledního kola ligové nadstavby o záchranu, kdy jste získali potřebný bodík v Brně...

Jedeme k odvetnému střetnutí s těsným náskokem. Není velký, o to víc budeme ale koncentrovanější. Věřím, že to zvládneme.

Zdá se, že teď, když jste v závěru sezony pod velkým tlakem, podáváte nejlepší výkony...

Souhlasím. Čím větší nůž na krku máme, tím zvládáme zápasy lépe. Jakmile začalo jít o všechno, semkli jsme se a šlape nám to. Mentalita týmu je teď úplně jiná než ještě třeba před měsícem.

Co stojí za tou proměnou?

To, že se nám povedla šňůra zápasů, v nichž jsme pokaždé bodovali. Semkli jsme se, a začalo se nás držet taky štěstí.

K výraznému zlepšení jste přispěl brankami i vy, že?

Je pravda, že gól, který jsem vstřelil v závěru utkání ve skupině o záchranu v Pardubicích, řadím k nejdůležitějším v kariéře.

Vnímáte, jak moc vám poslední dobou pomáhají fanoušci?

Jasně. Je super, jak nás podporují. Když jsem nedávno byl ve Zlíně na hokejové baráži s Kladnem, říkal jsem si, že je velká škoda, že tady lidi nechodí v tak hojném počtu i na fotbal. A oni teď chodit začali. Zrovna v době, kdy to nejvíc potřebujeme. Toho si moc vážíme.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články