Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Hradec 3:2Douděra rozhodl bitvu o Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Dancák 1 : 0
41. Rada 1 : 1
45. Ewerton 2 : 1
52. Vlkanova 2 : 2
78. Douděra 3 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili doma ve 13. kole první ligy Hradec Králové 3:2. Na vedoucí gól Samuela Dancáka odpověděl Jakub Rada, ale domácím vrátil do konce první půle vedení Ewerton. Hosté po změně stran vyrovnali zásluhou Adama Vlkanovy, jenže v 78. minutě rozhodl o výhře Středočechů David Douděra. Svěřenci trenéra Karla Jarolíma vyhráli třetí z posledních čtyř kol. Naopak "Votroci", kteří hrají domácí ligové zápasy na mladoboleslavském stadionu, nebodovali po třech kolech.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

David Douděra z Boleslavi se raduje ze svého gólu.

Článek
Fotogalerie

Oba týmy ve středu postoupily do čtvrtfinále domácího poháru. Mladá Boleslav si poradila 2:0 s Plzní, zatímco Hradec Králové zvítězil v Ostravě 2:1. První poločas mnoho šancí nenabídl, přestože v něm padly tři branky.

V 29. minutě Ewerton přihrál do vápna nabíhajícímu Dancákovi, který přehodil vyběhnutého gólmana Fendricha. Slovenský záložník zaznamenal ve 33. utkání v české lize premiérovou trefu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Jiří Skalák z Boleslavi a Jan Král z Hradce Králové.

"Votroci" srovnali v 41. minutě, když Rada střelou z úhlu z přímého kopu na bližší tyč překvapil brankáře Šedu. Bývalý hráč Mladé Boleslavi se zapsal mezi střelce potřetí v této sezoně nejvyšší soutěže.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráči Hradce se radují z vyrovnávacího gólu proti Boleslavi.

V závěru úvodního dějství se Ewerton probil do pokutového území a přízemní střelou vrátil domácím vedení. S pěti zásahy je nejlepším kanonýrem Středočechů v ligovém ročníku.

V 49. minutě Fendrich včasným vyběhnutím zastavil Douděrův únik. Neproměněná příležitost domácí o dvě minuty později mrzela o to víc, jelikož hostující kapitán Vlkanova po Harazimově přihrávce pohotovu ranou z šestnáctky srovnal.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Ewerton z Boleslavi se raduje ze svého gólu na 2:1.

Po hodině hry si královéhradecký gólman poradil s Karafiátovou dalekonosnou střelou. V 78. minutě ho ale překonal Douděra, jenž zužitkoval Dancákův centr. V závěru mohl vedení domácího celku navýšit střídající Fila, jenže na Fendricha nevyzrál.

Mladá Boleslav v lize s Hradcem Králové posedmé za sebou neprohrála a na vlastním stadionu v této sezoně nejvyšší soutěže získala 13 z celkových 17 bodů.

FK Mladá Boleslav - FC Hradec Králové 3:2 (2:1)
Branky: 29. Dancák, 45. Ewerton, 78. Douděra - 41. Rada, 51. Vlkanova. Rozhodčí: Klíma - Váňa, Arnošt - Orel (video). ŽK: Douděra, Ewerton, Šeda - Kateřiňák, Leibl.
M. Boleslav: Šeda - Karafiát, Suchý, Preisler - Douděra, Hlavatý (75. L. Mašek), Dancák, Jurásek - Skalák (66. Fila), Škoda (81. Smrž), Ewerton. Trenér: Jarolím.
Hradec: Fendrich - Čech, Král, Leibl (83. Urma) - Harazim, Kateřiňák (33. Soukeník), Rada, Novotný (83. Prekop) - Dvořák (46. Kubala), Vašulín, Vlkanova. Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: