Hlavní obsah

Doufám, že mě Sparta po roce koupí, přeje si Jankto. Jak na jeho příchod reaguje šéf Slavie?

Další exslávista v táboře úhlavního rivala, fotbaloví fanoušci zase mají o čem hovořit. Reprezentant Jakub Jankto je od středečního poledne novou posilou pražské Sparty. Přichází na Letnou ze španělského Getafe na roční hostování s opcí. „Doufám, že to nebude jenom na rok a že mě potom třeba Sparta koupí, budoucnost bude daleko zářivější a já tu budu moci strávit třeba několik šťastných let. Je to jen na mně, jaké výkony budu podávat na hřišti,“ avizuje šestadvacetiletý odchovanec Slavie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Jankto během tréninku fotbalové reprezentace.

Článek

Již podruhé během krátké doby komentují v Edenu příchod svého bývalého hráče do Sparty.

„Kdo je Jan Kuchta? Těžko se mi hovoří o lidech bez vychování," řekl před startem sezony striktně šéf klubu Jaroslav Tvrdík. „Čas ukáže, kdo udělal správné rozhodnutí," připojil méně kategoricky trenér Jindřich Trpišovský.

Zatímco Kuchta zamířil na Letnou jen půl roku poté, co do Ruska odešel ze Slavie, Jakub Jankto si přece jen za áčko sešívaných nikdy nezahrál. Do světa odcházel jako nezkušený osmnáctiletý mladík.

Jste na dobré cestě, řekl prý Ščasný Rosickému. Pro Priskeho žádá především důvěru. Video z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

„Nemohli jsme nabídnout Jakubovi návrat zpět. Respektuji proto jeho rozhodnutí a přeji mu hodně zdaru v další sportovní kariéře," píše na sociální síti tentokrát zcela v klidu Tvrdík.

Sparta má na křídlech nouzi, a tak Jankto sedl v Madridu do auta a zamířil na Letnou.

Foto: sparta.cz

Jakub Jankto se převlékl do rudého.

„Cesta to byla šťastná. Jsem rád, že se konečně přestup do Sparty finalizoval. Jednání nebyla úplně krátká. Pro hráče je lepší, když už je v daném klubu. Jsem rád, že jsem konečně dorazil do Prahy a sem do Sparty. Vypadá to tady skvěle. Už bude záležet jenom na mně, abych podával nejlepší výkony," líčí posila v prvním rozhovoru na webu sparta.cz.

„Pro Spartu jsem se rozhodl proto, že se mi klub poslední dobou strašně líbí. Spartu sleduju už poslední dva roky. Nejen její zápasy, ale jak se klub chová navenek a kteří lidé ve Spartě figurují," předesílá Jankto.

„Tomáš Rosický i Brian Priske na mě udělali skvělý dojem. Stejně tak Honza Mejdr, Ondra Čelůstka, David Pavelka a můžu pokračovat. Hned jsem věděl, že Sparta je správný klub a že budeme moci dát lidem to, co tady nebylo poslední roky. To znamená radost ze hry a hlavně body. Jsem tady kvůli vítězství," slibuje fanouškům.

Sparta cílí na třetí posilu se slávistickou minulostí. Přestupy letenského klubu hodnotíme v pořadu Přímák se Zdeňkem Ščasným.Video: Sport.cz

Do zahraničí odešel jako dorostenec, domů se vrací jako stabilní reprezentant.

„Osm let je opravdu dlouhá doba. Když jsem v 18 letech odcházel do Udine, takovou kariéru jsem si ani nepředstavoval. Určitě to není žádné zabrzdění. Variant bylo opravdu víc, já už jsem ale cítil, že se potřebuju vrátit domů," zdůrazňuje ofenzivní hráč.

„Opravdu není lehké být takhle dlouho v zahraničí. Kdyby mi někdo řekl, že tam budu osm let, z toho sedm let v Itálii a rok ve Španělsku... Teď už jsem cítil, že se potřebuju vrátit sem. Myslím si, že Sparta je pro mě ideální klub," doufá Jankto.

Reklama