Hlavní obsah

Drama až do konce! Klokani pozdním gólem zamotali skupinu o záchranu

Aktualizováno

Tajenka nadstavbové skupiny o záchranu ve Fortuna lize je zčásti vyřešena již před posledním kolem. Po úterním čtvrtém dějství mají Teplice po remíze 2:2 v Karviné jistotu, že skončí na barážové příčce, zatímco Bohemians zachránili v posledních sekundách nastavení v Jablonci remízu 1:1 a stále tak mají šanci na přímou záchranu. Ta zatím může hřát pouze Zlín po remíze 1:1 v Pardubicích.

Foto: David Taneček, ČTK

Fotbalisté Bohemians (zleva) Martin Dostál, autor branky Petr Hronek a David Bartek oslavují vyrovnávací gól na hřišti Jablonce.

Článek
Fotogalerie

Jablonec přitom ještě ve čtvrté minutě nastavení nad Bohemians vedl gólem Václava Pilaře z první půle a klokani mířili podobně jako Teplice do baráže. Ze závěrečného závaru se ale Pražanům zásluhou Hronka podařilo vyrovnat a tabulka skupiny se téměř kompletně přesypala.

Přitom i Tepličtí byli blízko zachování šance na uniknutí z barážových vod. V Karviné v závěru o gól vedli, Buchtovo vyrovnání v 90. minutě ale jejich naději poslalo k ledu. Přesto je ale ještě teoretická možnost, že se předposlední Severočeši baráži vyhnou: pokud by se v sobotním závěrečném kole nadstavby dokázali posunout na 14. místo a současně by sparťanský B-tým ve druhé lize obsadil druhou nebo třetí příčku, pak by do baráže šel pouze předposlední celek nejvyšší soutěže.

Spokojenost tak v úterý nakonec panovala jen v kabině fotbalistů Zlína, které ve vršovickém Ďolíčku přivítal azylant z Pardubic. Ani Východočeši totiž nedokázali udržet těsné vedení a remíza po vyrovnávací brance Simerského dala jistotu záchrany celku z Moravy.

4. kolo nadstavby první fotbalové ligy, skupina o záchranu
Pardubice - Zlín 1:1
Branky: 39. Patrák - 75. Simerský.
Jablonec - Bohemians 1:1
Branky: 38. Pilař - 90.+4 Hronek.
Karviná - Teplice 2:2
Branky: 41. Sinjavskij, 90. Buchta - 17. Hyčka, 70. Ledecký.

Reklama