Hlavní obsah

Drama před branami kostela! Pastor musel slávistu bránit před rozzuřenou hordou

Simone, jsme s tebou! Co mají slova Tomáše Syrovátky, člena představenstva fotbalové Slavie, znamenat? Jasnou věc - sešívaní si zhluboka oddechli, že se jim klíčový stoper Deli z reprezentační akce Pobřeží slonoviny vrátil do Prahy živ a zdráv. Skupina rozvášněných fanoušků totiž obránce v jeho rodném městečku napadla kvůli krachu Slonů v kvalifikaci mistrovství světa. Deli unikl jen díky pomoci několika kolemjdoucích, zastat se ho musel i pastor.

Foto: Sport.cz

Simon Deli v oranžovém dresu Pobřeží slonoviny.

Článek

Sloni jdou od deseti k pěti. V lednu jako obhájci skončili na šampionátu Afriky již ve skupině, o víkendu zase po domácí prohře 0:2 s Marokem přišli o účast na mistrovství světa v Rusku.

Reakce byly různé. Třeba belgický kouč Marc Wilmots již po osmi měsících na lavičce Pobřeží slonoviny skončil, přestože měl smlouvu na dva roky.

A Simonu Delimu zase šlo o zdraví. Podle části fanoušků se podepsal pod první inkasovaný gól. Když se pak slávista den po zápase vydal do kostela v rodném Marcory, městečku poblíž Abidžanu, narazil na hordu nespokojených. Server lionsdelatlas.ma popisuje dramatickou scénu, k níž došlo.

Unikl jen díky pomoci dalších lidí

„Cestou do kostela Deliho napadla skupina mladíků, kteří ho vinili z obdrženého gólu. Uráželi ho, ale fotbalista zachoval klid a na pomoc mu přišel pastor. V té chvíli se situace vyostřila a Deli unikl jen díky pomoci dalších lidí z okolí."

Po pravdě řečeno, Wilmots mu moc nepomohl. Zatímco ve Slavii hraje Deli stopera, Belgičan ho postavil na levý kraj obrany. Hned po prvním poločase ho za stavu 0:2 vystřídal, čímž jako by z něj udělal jednoho z viníků.

Centr před prvním gólem přiletěl z Deliho strany, druhá branka padla po rohu, při němž slávista nechyboval a svého hráče pokryl.

Sloni si na MS nezahrají poprvé od roku 2002. Deli by měl sešívaný dres obléci již v sobotním duelu proti Dukle.

Reklama