Hlavní obsah

Druhá remíza v řadě. Nepoznamená nás, tým vybudím, tvrdí po ztrátě na Slovácku kouč Sparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po plichtě v derby se Slavií zaváhali i v sobotu na Slovácku. Fotbalisté Sparty remizovali v ligovém duelu v Uherském Hradišti 1:1 a trenér Brian Priske si po závěrečném hvizdu netroufal říct, zda jeho tým v moravském městě dva body ztratil nebo jeden získal.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zachmuřený trenér Sparty Brian Priske při utkání se Slováckem.

Článek

„Snažím se být objektivní. Nevstoupili jsme do zápasu dobře, avšak posupně jsme se zlepšovali. Na konci prvního poločasu a ve druhém jsme už domácí přehrávali. Hlavně po přestávce jsme na hřišti dominovali. S výsledkem proto nejsme spokojeni. Myslím si, že jsme mohli zvítězit. Hodnocení, zda byl nerozhodný výsledek spravedlivý, ale ponechám na jiných," tvrdil Priske.

Vysvětlil, proč Pražanům nevyšel začátek střetnutí. „Důvodem byl výkon soupeře. Slovácko, které má velmi dobrého gólmana, si počínalo kompaktně. Jeho předností byla organizovaná hra. Nechávalo nám hodně málo prostoru. Nevěděli jsme, jak překonat jeho organizovaný blok. I proto jsme učinili pár špatných rozhodnutí. Hradišťští nám to zkraje udělali hodně těžké," uznal dánský kouč.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Slovácka se radují z gólu v síti Sparty.

Výsledkem bylo, že sparťané museli dohánět jednobrankové manko. Po tvrdé střele domácího Jurošky do břevna se míč smolně odrazil od zad brankáře Kováře do sítě. „Pak jsme si vytvořili dost šancí. Kuchta trefil tyč i břevno. Bohužel jsme neproměnili ani další střelecké příležitosti," litoval Priske.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Kapitán Sparty Ladislav Krejčí oslavuje na hřišti Slovácka proměněnou penaltu.

Jeho mužstvo nakonec vyrovnalo až z pokutového kopu, který sudí Berka nařídil po střetu Sinjavského s Haraslínem. Hned poté ale šel Haraslín ze hřiště. „Už předtím jsem pozoroval, že mu docházela energie. Vypadal unaveně. Už před penaltou jsem byl rozhodnutý, že ho budu střídat," prozradil trenér.

Letenští možná nepřidali vítězný gól i proto, že na Slovácku postrádali marodícího střelce Čvančaru. „Samozřejmě že nám chyběl. Karabec, který ho nahradil, neodehrál špatné utkání. Měl to ovšem těžké, protože dlouho v základu nebyl. A nastoupil od začátku zrovna v Hradišti, kde se Spartě v minulé sezoně vůbec nevedlo. Z tohoto pohledu jsme si odvezli bodík z náročného venkovního duelu," mínil Priske.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Slovácka Filip Nguyen inkasuje v utkání se Spartou branku z penalty.

Věří, že druhá bodová ztráta v řadě nebude mít na jeho fotbalisty v bitvě o vedoucí příčku v tabulce nejvyšší soutěže se Slavií žádný zásadní dopad. „Ne vždycky vyjde týmu utkání výsledkově tak, jak by si přál a zasloužil," uvažoval.

Priske neskrývá, že zápasy slávistů pečlivě sleduje. „Ale soustředím se výhradně na naše mužstvo. Věřím, že svoje hráče vybudím tak, abychom závěr sezony zvládli k naší spokojenosti," plánuje.

  Plzeň - Ostrava dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň
Ostrava
  Slovácko - Slavia dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Slovácko vs. Slavia
Slovácko vs. Slavia
Slovácko
Slavia
  Ml. Boleslav - Sparta dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.