Hlavní obsah

Dukla přivedla ruského beka z Ligy mistrů, Slavii posílil Bílkův synovec

Praha

Zbrojení fotbalových klubů na novu sezónu pokračuje. Dvě zajímavé tváře míří do Prahy. Dukla získala na roční hostování krajního obránce Vjačeslava Karavajeva, který si z CSKA Moskva zahrál i Ligu mistrů. Slavie pak posílil záložník Jiří Bílek, synovec bývalého trenéra české reprezentace Michala Bílka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vjačeslav Karavajev z CSKA (vlevo) stíhá plzeňského Michala Ďuriše v prosincovém duelu Ligy mistrů.

Článek

Po půl roce se zase vrací do Čech, tentokrát na delší čas. V prosinci odehrál Vjačeslav Karavajev v Plzni celý zápas Ligy mistrů, v němž Viktoria porazila CSKA Moskva 2:1. Tentokrát se krajní obránce stává posilou Dukly, zahrál si již v dnešním přípravném duelu s Libercem (3:4).

Devatenáctiletý mladík má v CSKA Moskva podepsanou smlouvu až do roku 2017. Na Julisce by měl nahradit Španěla Romeru, který odešel do Jablonce.

„CSKA Moskva je velkoklub, přesto se v něm Vjačeslav postupně prosazoval a dostal šanci i v Lize mistrů. Je to podobný typ jako José Romera, pravý obránce. Přichází k nám na roční hostování a měl by nastartovat určitou spolupráci mezi Duklou a moskevským klubem," avizuje na webu Dukly sportovní ředitel Günter Bittengel.

Sparťanský odchovanec zakotvil v Edenu

Slavia získala na přestup sparťanského odchovance Jiřího Bílka. Na Letné si defenzivní záložník či stoper ligu nikdy nezahrál. Ochutnal ji tedy v Blšanech a v roce 2006 získal titul s Libercem. Do Edenu přichází z polského Zaglebie Lubin, kde mu vypršela smlouva. Předtím strávil tři roky v německém Kaiserslauternu.

„Jsem moc rád, že se Jirkův příchod podařilo zrealizovat. Měl by do týmu přinést své zkušenosti, dobrý charakter a profesionální přístup," pochvaluje si sportovní ředitel a člen představenstva Karol Kisel na slávistickém webu.

Bílek v Edenu podepsal smlouvu na dva roky s následnou roční opcí. „Už jsem byl pět a půl roku venku. Když se ozvala Slavia, tak jsem neváhal. Je to velký klub, má dobrý zvuk. Za nabídku jsem byl moc rád," řekl třicetiletý Bílek.

Reklama