Hlavní obsah

Dva góly v nastavení a Baník konečně slaví. Přišlo to až na konci, o to je to krásnější, oddychl si Hapal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak jednoduché může být vstřelit gól. Ostravský David Buchta si ve třetí nastavené minutě utkání proti Hradci Králové věřil a šajtlí pravou nohou z pravé strany nádherně obstřelil do té chvíle velkého hrdinu utkání 4. kola brankáře Pavola Bajzu. I slovenský gólman jeho techniku po utkání ocenil. Méně už to, že první gól Ostravanů ze hry v této sezoně rozhodl také o úvodním vítězství Baníku v tomto ročníku Fortuna ligy.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenér Ostravy Pavel Hapal.

Článek

„Myslel jsem, že bude nahrávat, protože tam někdo z druhé strany dobíhal. Trefil to parádně, nechytatelně, jen jsem se podíval. S tím se nedalo nic dělat," krčil rameny Bajza. „První myšlenka byla, že budu nahrávat, ale viděl jsem tam díru a vím, že ji trefit umím," culil se spokojený Buchta.

Pár vteřin po Buchtovi se ještě hlavou prosadil Abdullahi Tanko a stvrdil vítězství 2:0. „Vyhráli jsme zaslouženě. Šli jsme si za tím, soupeře jsme do ničeho nepustili. V první půli jsme jasně dominovali, měli jsme tam dvě stoprocentní šance," poukazoval trenér Baníku Pavel Hapal na dvě tutovky Filipa Kubaly, které zneškodnil skvělý gólman Hradce.

„Ten zápas probíhal přesně tak, jak jsme chtěli. Chyběl gól, který jsem měl vstřelit já. Věřil jsem, že ještě jednu šanci dostanu. S Pavolem jsme se před zápasem hodně motivovali, chtěl jsem mu dát gól, škoda," svěřoval se Kubala. „Říkal, že mi určitě dá gól. Jsem rád, že alespoň tohle mi vyšlo," prohodil Bajza.

Hradec Králové v minulém kole slavil povedenou otvíračku nového stadionu, na vysokou výhru nad Českými Budějovicemi ale v Ostravě nenavázal. Gólově a už vůbec ne výkonem. V zápase vyslal dvě střely, z toho jednu přímo na branku. „Prohráli jsme sice góly až v závěru, ale zaslouženě. O tu porážku jsme si řekli hlavně v první půli, kdy nás výrazně podržel brankář Bajza," lamentoval trenér Východočechů Jozef Weber.

Po gólu Buchty v nastavení mohl jen bezmocně založit ruce za hlavu. „Ve chvíli, kdy jsme si mysleli, že se blížíme k remíze, tak jsme se nechali vylákat a dostali jsme gól. Předcházela tomu série chyb, kdy jeden hráč chtěl hasit chybu toho za druhého, vystupovali do nesprávných prostorů a tím jsme domácím nabídli brejk," řekl Weber.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Daniel Tetour z Ostravy, Ladislav Almási z Ostravy, Jakub Kučera z Hradce Králové.

Po prvním vítězství v sezoně i mohl zhluboka oddechnout trenér Baníku Hapal. „Otázku na tlak na mou osobu dostávám neustále v každém mužstvu, kde jsem působil. Kdybychom prohráli, tak by se mohly dít různé věci, to ale neovlivním. Proto si to nebudu dávat do hlavy. Zajímá mě pouze to, co ovlivnit mohu, a to je výkon mého mužstva. Ta první půle byla jasně nejlepší pasáž Baníku pod mým vedením," řekl Hapal.

Reklama

Související témata:
  Č. Budějovice - Bohemians zítra 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná zítra 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín zítra 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.