Hlavní obsah

Rozjetá Sparta zničila Jablonec. První výhru slaví Baník, Vrba stále čeká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Třemi sobotními zápasy bylo odstartováno 4. kolo fotbalové Fortuna ligy. Čekání na první výhru v novém ročníku utnul ostravský Baník, který góly v nastavení porazil Hradec Králové 2:0. Prvních tří bodů se naopak nedočkal Zlín, když se s Libercem rozešel smírně 1:1. V posledním sobotním zápase zničila pražská Sparta domácí Jablonec vysoko 5:1 a upevnila si tak první místo v tabulce. Na Letenské se bodově může dotáhnout Slavia, která v neděli hraje na hřišti Mladé Boleslavi. Na programu jsou i další čtyři duely.

Martin Vitík je v základní sestavě SpartyVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

S jasným cílem urvat první vítězství v novém ročníku vstoupili fotbalisté domácího Baníku do duelu s Hradcem Králové. A první poločas se nesl jednoznačně v režii slezského klubu. Do obrovských šancí se dostal hned dvakrát Filip Kubala, ale poprvé jeho střelu z bezprostřední blízkosti zblokoval jeden z obránců hostujícího týmu, podruhé ho skvěle vychytal Pavol Bajza.

Votroci ve druhém poločase podstatně přidali, přesto se do obrovské šance dostal znovu Baník, Almásiho však v situaci jeden na jednoho znovu vychytal vynikající Bajza. Rozhodující úder si tak domácí schovali do druhé minuty nastavení, kdy krásnou individuální akci zakončil přesnou střelou David Buchta, druhý gól přidal do rozhozené obrany hostů o chvíli později Abdullahi Tanko a rozhodl tak o první výhře svěřenců Pavla Hapala v sezoně.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Filip Kubala z Ostravy, Ondřej Šašinka z Hradce Králové.

Zlín se ani proti Liberci výhry nedočkal

Zlínu úvod zápasu proti Liberci nevyšel, když se v 15. minutě prosadil střelou ze střední vzdálenosti Christian Frýdek a zajistil hostům vedení. Svěřenci Pavla Vrby se vyrovnání dočkali o 20 minut později díky Janetzkýho hlavičce z bezprostřední blízkosti. Vrátit Severočechům náskok mohl v nastavení prvního poločasu Chaluš, jeho přímý volný kop však skončil na levé tyči Dostálovy branky.

V opatrném druhém poločasu se v samotném závěru prosadil útočník z Černé Hory Kovinič, jeho branka však nebyla po konzultaci s videem pro ofsajd uznána. Zlín tak i po čtvrtém kole zůstává bez výhry, Liberec se z tříbodového zisku radoval jen v prvním kole.

Sparta se zlepšila ve vybírání posil, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Sparta zničila neškodný Jablonec

S celou řadou změn nastoupili fotbalisté Sparty proti domácímu Jablonci, na výkonu Letenských to však nebylo vůbec znát. Od prvních minut favorit naprosto dominoval. Ve velké šanci se objevil už v 5. minutě Laci, o sedm minut později však už mohl favorit slavit, když se v malém vápně prosadil Martin Vitík.

A stejný hráč úřadoval i o čtvrt hodiny později, kdy jeho hlavička zajistila favoritovi vedení už o dvě branky. A když do konce prvního poločasu prosadili Minčev, Kairinen a Wiesner, přáli si Jablonečtí jediné, aby zápas pokud možno co nejdříve skončil.

Rozhodnutý duel se ve druhém poločase jen dohrával, aspoň čestného úspěchu se tak dočkali i domácí, když se v 60. minutě přesnou střelou prezentoval Václav Drchal a uzavřel tak skóre na konečných 5:1 pro Spartu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Vitík se proti Jablonci prosadil v prvním poločase dvakrát

Program 4. ligového kola
Sobota
Ostrava - Hradec Králové 2:0
Branky: 90.+2. Buchta, 90.+6. Tanko
Zlín - Liberec 1:1
Branky: 35. Janetzký - 15. Frýdek
Jablonec - Sparta 1:5
Branka: 61. Drchal - 12. a 17. Vítík, 35. Minčev, 39. Kairinen, 45. Wiesner
Neděle
15:00 Olomouc - Teplice
15:00 Bohemians - Slovácko
15:00 Pardubice - Karviná
15:00 Mladá Boleslav - Slavia
18:00 České Budějovice - Plzeň

Reklama

Související témata:
  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.