Hlavní obsah

Dvě penalty během minuty byly i na Grigara moc. Na Teplice samo sebou také

Teplice

Na ligové scéně už sice odchytal přes tři sta zápasů, dvěma penaltám nařízeným v rozmezí několika desítek vteřin však teplický gólman Tomáš Grigar ještě nikdy čelit nemusel. Až v neděli v záchranářském duelu s Pardubicemi, v němž se na Stínadlech v souboji týmů ze dna tabulky hrálo de facto o šest bodů...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Teplic Tomáš Grigar sice jeden pokutový kop zlikvidoval, proti druhému byl ale bezmocný.

Článek

Ligový nováček mezi sudími Ladislav Szikszay totiž po konzultaci s kolegou u videa Zelinkou a shlédnutí záznamu na monitoru nařídil proti Teplicím čtvrt hodiny před koncem nejprve pokutový kop za faul Chlumeckého na Chytila.

„Tvrdil mi, že byla jasná," prozradil Grigar, jaké se mu dostalo od sudího odpovědi. „Jasná skutečně byla, Chlumecký mě ve vápně držel," vysvětloval pardubický Mojmír Chytil, proč se pokutového kopu tak vehementně domáhal.

K exekuci penalty se postavil Huf, jenže teplický gólman jeho úmysl vystihl a střelu vyrazil, aby si vzápětí poradil i s dorážkou.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Martin Toml z Pardubic a Jakub Mareš z Teplic.

V tu chvíli byl za hrdinu.

„Také jsem si myslel, že nás lapená penalta nakopne a že výsledek otočíme. Anebo že uhrajeme alespoň bod," věřil 38 letý brankář Severočechů, že dojde k obratu a jeho tým jednobrankové manko smaže.

Jen u víry ovšem zůstalo, protože prakticky po minutě Szikszay rozmáchlým gestem nakreslil ve vzduchu znovu monitor, opět se běžel podívat na video, aby poté zase ukázal na značku pokutového kopu.

„Nejdřív jsem myslel, že jsem přešlápl a on dostal pokyn, aby se penalta opakovala," byl z verdiktu sudího na rozpacích Grigar.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Trenér Teplic Jiří Jarošík po porážce s Pardubicemi.

„Dostal jsem sice naloženo do lýtka a kolena, ale takových soubojů je ve vápně spousta. Rozhodčí si může vybrat," nepopíral pardubický Chytil, že i on byl druhou penaltou překvapený.

„Prý tam byl Krunertův šlapák," dozvěděl se posléze Grigar od hlavního rozhodčího. „Jsou na posouzení situací dva, proto doufám, že jejich verdikty byly správné," přidal poté, co se napodruhé pokoušel zlikvidovat penaltu marně.

Na střelu Červa nedosáhl, Teplice v záchranářském duelu nakonec prohrály 1:2 a na vítězství tak od 15. srpna dál čekají. Samozřejmě u dna tabulky a v situaci už hodně kritické."

„Klasika, dostaneme první gól a pak už nemáme sílu zápas otočit," povzdechl si nad pokračující mizérií brankář Severočechů, který se v samém závěru dvanáctiminutového nastavení vydal při hektickém náporu svého týmu rovněž do pardubické šestnáctky, aby pomohl svému týmu zachránit bod.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Jan Jeřábek z Pardubic, Alois Hyčka z Teplic a brankář Marek Boháč z Pardubic.

Marně, i když po trefě Chlumeckého a korekci stavu na 1:2 vypadalo hned několik závarů v šestnáctce hostů pro Teplice nadějně. Po jednom se dokonce Severočeši domáhali penalty.

„Jenže sudí si dal prst k uchu a od videa slyšel, že o faul nešlo. Pokutový kop se tudíž nekonal, my zůstáváme na pěti bodech a musíme bojovat dál," nezbylo Grigarovi než přiznat, že situace je hodně prekérní.

Reklama

Související témata: