Hlavní obsah

Dynamo je pro Spartu dál noční můrou. Měli jsme vyhrát, cítí Jihočeši

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani v jarní premiéře svůj mindrák nezaplašili. Bezbranková plichta jen potvrdila, že fotbalisté pražské Sparty prostě neumějí proti Dynamu hrát. „Bohužel, snažím si nepřipouštět, že nám styl Českých Budějovic nevyhovuje. Ale zjevně to tak je,“ zoufá si záložník Ladislav Krejčí mladší. Letenští přitom na Střeleckém ostrově přišli o ideální možnost dotáhnout se bodově na vedoucí Slavii, kterou jim sešívaní šokující porážkou s poslední Karvinou senzačně nabídli...

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Adam Karabec ze Sparty a Jakub Hora z Českých Budějovic.

Článek

Když se Dynamo na jaře 2019 vyhrabalo z druhé ligy zpátky mezi elitu, nikdo netušil, jak neoblíbeným soupeřem se pro Spartu stane.

Pražané od té doby zvítězili v Českých Budějovicích jednou v poháru, v lize tam zásadně pouze remizují. Tři body v nejvyšší soutěži na jihu naposledy získali v květnu 2015, výhru 3:1 ze současného kádru zažili pouze Dočkal a Krejčí starší.

Jihočeši si navíc troufají i na Letné. Nejdřív divokou remízou 3:3 a pak především senzační výhrou 4:2, kterými Spartě totálně pokazili její výroční zápasy...

Vzájemné zápasy od postupu Dynama
29.7.2019České Budějovice - Sparta 2:2liga
30.10.2019České Budějovice - Sparta 0:4pohár
22.11.2019Sparta - České Budějovice 3:3liga
22.11.2020Sparta - České Budějovice 2:4liga
21.3.2021České Budějovice - Sparta 0:0liga
28.8.2021Sparta - České Budějovice 1:0liga
5.2.2022České Budějovice - Sparta 0:0liga

Sobotní zápas všechny souvislosti z posledních sezon podtrhl a zvýraznil.

„Těžko jsme se dostávali do té hry, kterou jsme si přáli. Vůbec jsme neměli trvalejší tlak, jen pár situací, kdy jsme kombinovali kolem vápna. Ale to bylo strašně málo na to, o co chceme hrát," líčí letenský zmar pro klubovou televizi Ladislav Krejčí mladší.

„Náročný zápas, těžko se mi hledají slova... Budějovice nás docela překvapily postavením v útoční fázi v prvním poločase, takže nám trvalo, než jsme zareagovali. Musíme hru diktovat víc, mít víc šancí, víc všeho. Je to málo. Z naší strany prostě špatné," netají důrazný záložník.

Bod je ještě vzhledem k průběhu utkání pro Spartu zlatý. Domácí logicky berou remízu jako ztrátu.

„Musím říct, že jsme dva body ztratili. Náš výkon nebyl špatný, ale nepodařilo se nám vstřelit gól. Takže kvůli tomu beru výsledek jako ztrátu," poukazuje útočník Ondřej Mihálik.

„Našemu výkonu chyběl jen gól. Hráči odvedli velký kus práce, podle mě jsme hráli hodně dobře," souhlasí trenér David Horejš.

Právě útočník, který v Budějovicích hostuje z Plzně, měl Spartu na lopatě. Dostal se do dvou nadějných příležitostí, šance ze 49. minuty byla největší v zápase. Sám před sparťanskou brankou ovšem z voleje přestřelil.

„Nevím, co se stalo špatně. Asi jsem si v hlavě až moc vybíral, kam chci střelu umístit, až jsem balon netrefil tak, jak jsem chtěl. Škoda, gól jsem měl na kopačce," lituje Mihálik.

Reklama

Související témata: