Hlavní obsah

Mátožná Sparta na výhru neměla. Ztráta, věděli jsme, jak hrála Slavia, kaboní se Vrba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako trenér ještě nikdy s Českými Budějovicemi neprohrál. Bilanci si udržel, ale víc radosti mu jarní premiéra nenabídla. Fotbalisté pražské Sparty na půdě Dynama po mátožném výkonu uklohnili pouze bezbrankovou plichtu a nevyužili tak šokující porážky sešívaných s Karvinou. „Ztráta, a je to špatně. I vzhledem k tomu, že jsme věděli, jak hrála Slavia,“ kaboní se Pavel Vrba.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva brankář Dávid Šípoš z Českých Budějovic, Tomáš Wiesner a Adam Hložek ze Sparty.

Článek

Spadla jim do klína naprosto nečekaná šance. Mohli se dotáhnout na vedoucí Slavii. Za svůj výkon si ovšem vyhrát nezasloužili. A tak ztrátu na lídra stáhli jen na dva body.

„Je to škoda. Uvidíme, jak dopadne zítra Plzeň. Remízu beru jako ztrátu. Pokud chceme hrát o nejvyšší příčky, tak utkání musíme vyhrávat a dostávat se do situace, která pro nás bude výhodnější," lituje Pavel Vrba, že hned na začátku jara přišla ztráta.

„Teď je pro nás důležité, abychom zvládli zápas s Plzní a přiblížili se víc špičce. Pro nás je to hodně důležitý zápas," myslí kouč na šlágr příštího kola.

Před ním ovšem Spartu čeká ještě pohárové derby na Slavii. S výkonem z jihu Čech by daleko nedošla.

„V útočné fázi jsme se neprosazovali jako třeba v přípravě proti i silnějším soupeřům. Na druhou stranu, Budějovice hrály hodně zodpovědně zezadu. Byli disciplinovaní a prostor nám nedávali. My jsme si za celý zápas vytvořili snad jedinou stoprocentní gólovou příležitost, kdy se Hložek ještě prosadil sám individuálně," uznává letenský kouč.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Adam Karabec ze Sparty a Jakub Hora z Českých Budějovic.

„V útočné fázi jsme nebyli dostatečně přesní a důslední. Také individuálních akcí jsme neměli tolik jako v předchozích zápasech," vyčítá mužstvu.

Pražané chtěli dominovat, což se jim vůbec nedařilo.

„Nebyli jsme efektivní a v krajích tak silní, jak jsme si představovali," prská Vrba.

Jeho tým si vytvořil dost standardních situací, ani z nich ovšem nic nevytěžil.

„Standardky jsme zahrávali špatně. Nedostali jsme se z nich do zakončení, což je samozřejmě špatně," poukazuje trenér na další závadu jarní premiéry.

Reklama