Hlavní obsah

Dynamo přišlo ve Zlíně o vítězství v závěru. Je to zklamání, tvrdil trenér Zápotočný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve Zlíně si připsali premiérový venkovní bod v tomto ročníku nejvyšší soutěže, ale nebyli s ním příliš spokojeni. Českobudějovičtí fotbalisté v Baťově městě díky Šigutově trefě ze závěru první půle dlouho vedli, avšak pět minut před koncem o rýsující se vítězství v duelu mužstev z chvostu tabulky přišli.

Trenér Dynama České Budějovice Tomáš Zápotočný.

Článek

„Je to zklamání,“ netajil po remíze 1:1 trenér Dynama Tomáš Zápotočný. „Vyrovnávací brance jsme rozhodně měli předejít. Zlíňané ale stupňovali v závěru tempo. Z tohoto pohledu je asi nerozhodný výsledek zasloužený,“ uznal.

Připustil, že ho trochu překvapilo, že ve zlínské sestavě chyběl křídelník Vukadinovič. Srbský rychlík nastoupil až po pauze a hru Moravanů po změně stran notně rozhýbal. „O přestávce jsme kluky v kabině upozorňovali, aby příliš nezalezli. Bylo pak hrozně těžké uskákat tolik centrovaných balonů do naší šestnáctky,“ litoval chyby v závěru.

Zápotočný věděl, že se nehrál nijak pohledný fotbal. „Oba týmy nutně potřebovaly body. Na hřišti tudíž panovala nervozita. K vidění bylo z obou stran dost chyb. Pro oko diváka to nebyl zrovna povedený duel. Bylo znát, kde se v tabulce oba celky nacházejí. Od svých fotbalistů jsem rozhodně čekal o něco víc kvality. Poté, co nám nevyšel vstup do sezony, nám ovšem chybí větší sebevědomí,“ mínil.

Plichta příliš nepomohla ani jednomu mužstvu. Ševci po ní zůstali poslední, Budějovičtí klesli v ligové tabulce na předposlední patnáctou příčku. „Pro oba je to ztráta. Pro Zlín asi větší, protože hrál doma. Pro nás znamená první bod zvenku po domácím nezdaru s Mladou Boleslaví určitou psychickou vzpruhu. Remíza byla náš minimální cíl,“ prozradil Zápotočný.

Obránce Matouš Nikl, který nastoupil poprvé v základní jedenáctce Dynama, ji přijal se smíšenými pocity. „Když už jsme do 85. minuty vedli, byla velká škoda o vítězství přijít. Zlíňané si ale ve druhé půli vynutili velký tlak. Tribuny je hnaly dopředu. Inkasovali jsme po velké mele v našem velkém vápnu. Ani nevím, kde přesně jsme udělali chybu,“ přemítal.

Připustil, že sobotní výhry Karviné nad Libercem a Jablonce nad Slováckem nenahrály Jihočechům do karet. „Ale my se soustředíme především sami na sebe. Bod ze Zlína může být nakonec důležitý. Potřebujeme ovšem teď porazit před našimi fandy Karvinou,“ myslel už Nikl na zápas dalšího ligového kola.

Reklama