Hlavní obsah

Dynamo venku strádá. Dostáváme moc gólů, pak nemůžeme pomýšlet na body, zlobí se Horejš

Praha

Jeho tým by hrál nejraději jen doma. Jakmile opustí České Budějovice, neboduje. Z venku přivezlo fotbalové Dynamo v průběhu podzimu pouhé dva z celkových osmnácti bodů. Bilanci nevylepšilo ani v sobotu v Ďolíčku, kde v nadprůměrném utkání padlo 1:3 s Bohemians 1905.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Mick Van Buren z Českých Budějovic a Jan Vondra z Bohemians.

Článek

„Venku se bohužel prezentujeme úplně jinak než doma. Byť jsme měli některé zápasy dobře rozehrané, získali jsme v nich jen dva body. Dostáváme spoustu gólů, teď na Bohemce tři. Pak nemůžeme pomýšlet na body," povzdechl si trenér David Horejš.

„Venkovní bilance je hodně špatná. Chtěli jsme ji v Ďolíčku změnit, ale nepovedlo se. Inkasujeme až příliš, což je sice vizitka celého týmu, ale já jako gólman jsem pod tím podepsaný. Nuly sbírat nepotřebuju, jenže nemůžeme dostávat tři góly. Musíme umět hrát venku na nulu," doplnil brankář Vojtěch Vorel.

Dynamo na podzim udrželo v 15 utkáních jen dvakrát čisté konto. Pokaždé na vlastním stadionu (s Libercem a s Teplicemi). „Právě v tom vidím hlavní příčinu, proč nejsme venku úspěšní. Dřív jsme totiž dokázali na hřištích soupeřů vyhrávat s nulou. Není možné, že dáme tři góly v Olomouci a vezeme jen bod. V Jablonci vstřelíme dva, a zase jen remíza. Body z venku nám chybí, abychom mohli pomýšlet na vyšší příčky," prohlásil Horejš.

Za důvod porážky u Botiče označil vyšší agresivitu Klokanů v obou šestnáctkách. „Připravovali jsme se na to, že Bohemka je silná v tomto parametru. V agresivitě nás bohužel předčila. Na rozdíl od nás míč do sítě prostě dotlačila," podotkl Horejš. Do druhého poločasu, kdy jeho tým prohrával 0:2, změnil rozestavění. Bassey sice snížil, střídající Koubek dal ale v závěru Dynamu mat gólem na 3:1.

Reklama

Související témata: