Hlavní obsah

Emoce v Boleslavi: Trmal vyplísnil Kušeje. S mladým stoperem panuje spokojenost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domácí premiéra byla pro boleslavského trenéra Davida Holoubka mrzutá a kyselá, Středočeši ve fotbalové lize vůbec nestačili na Baník Ostrava a padli s ním 1:3. Nepotvrdili nadějný výkon z Plzně, odkud přivezli remízu. Proč? „Super otázka, rád bych na ni znal odpověď. Nedařilo se nám ve všech aspektech,“ prohlásil Holoubek.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Ewerton z Baníku Ostrava dává gól boleslavskému brankáři Matouši Trmalovi

Článek

Boleslavi chyběla kvalita. Nebyla dostatečně dobrá v soubojích, byla zranitelná ve středu hřiště, v ofenzivě nepůsobila nebezpečně. „Zanalyzujeme si to. I z prohry se dá poučit a získat z ní spoustu zajímavých věcí do dalšího utkání. Beru špatně, že jsme prohráli, ale snažím se hledat i věci, které by hráčům pomohly do budoucna,“ řekl Holoubek.

Rozbuškou velké frustrace byla situace před třetí inkasovanou brankou, kterou domácí dostali v nastaveném čase první půle. Boleslav rozehrála roh po zemi do vápna, kde Vasil Kušej přišel o míč a Baník po bleskovém kontru zvýšil na 3:1. Po Buchtově přihrávce elegantně přehodil brankáře Matouše Trmala křídelník Ewerton.

Gólman Boleslavi byl úplně běsný, okamžitě vystartoval na Kušeje a pořádně mu vyčinil. „Byly to emoce, ty k fotbalu patří. Matouše mrzela obdržená branka,“ reagoval kouč. „Situaci jsem nějak vnímal z lavičky, z opakovaných záběrů jsem ji ještě neviděl. Stav 1:2 by pro nás byl samozřejmě zajímavější výsledek než 1:3,“ doplnil Holoubek.

„Kdo nic nezkusí, nic nezíská. Kluci chtěli něco sehrát, nepodařilo se jim to. Nám se pak nepovedlo zachytit rychlý protiútok. Byl to zbytečný gól, který jsme Baníku řetězcem chyb do jisté míry darovali,“ popisoval domácí bek Jakub Fulnek.

A Trmalovy emoce? „Něco si k tomu řekneme. Trmiho chápu. Když uděláme chybu, musíme si to říct. Nejde, abychom se plácali po zádech, když se nám něco nepovede. Je třeba si říct i nepříjemné věci. Nedivím se, že to v něm vřelo. Dal to najevo. Vyjel na Vasku, ale při gólu nás tam bylo namočených víc. Není to jen o jednom hráči. Všichni se musíme chytit za nos,“ uvedl Fulnek.

Boleslav se ani po trojnásobném prostřídání o poločase na větší nápor nezmohla. „Neměli jsme snad pořádnou šanci,“ nevybavil si Fulnek gólovou možnost. „Tak to někdy bývá,“ uznal Holoubek, že efekt změn se nedostavil.

Smolařem byl devatenáctiletý stoper Tomáš Král, který za Trmalova záda tečoval ránu Quadriho Adedirana na 1:2. Podobně nešťastný moment prožil i před týdnem v Plzni při pokusu Tomáše Chorého. „Nedával bych mu to za vinu. Jako stoper se snaží střely zablokovat. Jeho výkon bych naopak vyzdvihl, vždyť je mu devatenáct. Získává první zkušenosti s ligou. V Plzni hrál na Chorého, teď na Adedirana. Odehrál dobré zápasy. Byl by od nás alibismus házet to na nejmladšího,“ podotkl Fulnek.

Král nástup do ligy jinak zvládá. „S Tomem jsme spokojení. Je velice svědomitý a do budoucna zajímavý hráč, který se chopil své příležitosti. Ukazuje to každý den na tréninku,“ vyjádřil se Holoubek.

V Česku běží ještě přestupové okno, Holoubek nedokázal říct, jestli lze čekat doplnění boleslavského kádru. „Na tohle bohužel neumím odpovědět,“ odvětil kouč. „Hráči, které máme v kabině, ale mají naši důvěru,“ dodal Holoubek.

Reklama