Hlavní obsah

Experti před derby: Zkušená Slavia a Sparta ve formě. Když rozhodne Kuchta? Možná spadne Eden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrchol podzimní části Fortuna ligy se nezadržitelně blíží. Redaktoři deníku Právo a webu Sport.cz oslovili experty či bývalé účastníky derby mezi Spartou a Slavií, aby nastínili, jak podle nich může nedělní duel vypadat. Došlo samozřejmě i na roli útočníka Jana Kuchty, který se poprvé představí v Edenu v dresu největšího rivala. Právě on ale klidně může klání rozhodnout.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Jan Kuchta slaví v rudém dresu Sparty další gól.

Článek

Na dotazy odpovídali ligový mistr se Slavií Daniel Pudil, pětinásobný vítěz nejvyšší české soutěže v dresu Sparty Tomáš Jun a bývalý trenér Plzně či reprezentace U21 Karel Krejčí.

Jak derby dopadne a co od něj očekávat?

Daniel Pudil: „Lehce se přikláním ke Spartě, která jde v posledních týdnech výkonnostně nahoru. V součtu se středečním MOL Cupem dvanáctkrát za sebou nepohrála a v posledních třech zápasech nastřílela dohromady patnáct gólů. Její forma je teď lepší než u slávistů, kteří navíc mají spoustu zraněných. Někteří se uzdravují a vracejí se zpátky, ale pořád je to málo na to, aby Slavia mohla stoprocentně čelit Spartě. Proto víc věřím jí."

Tomáš Jun: „Myslím, že to bude remíza, ale samozřejmě přeji Spartě, aby o gól zvítězila. Slavia nehrála poslední zápasy nejlépe, naopak Sparta se zvedla a formu má. Na druhou stranu se hraje v Edenu, takže tam se misky vah převažují na stranu domácích. Očekávám tedy remízu."

Karel Krejčí: „Aktuální forma sice mluví pro Spartu, která v lize poprvé a zatím naposledy prohrála už v úvodním kole, ale mírným favoritem je pro mě Slavia. V derby jí může hodně pomoct domácí prostředí a zkušenosti z pohárů. Sparťané je nehrají a mají volné ruce směrem k domácím soutěžím, ovšem na nedostatek konfrontace s mezinárodním fotbalem mohou ve velkých zápasech doplatit. Očekávám vyrovnané derby, které může rozhodnout jediný gól."

Kdo může být hvězdou zápasu?

Daniel Pudil: „Derby může rozhodnout třeba sparťanský útočník Honza Kuchta. Na druhou stranu, v Edenu ho nejspíš čeká peklo. Slavia mu dala obrovskou šanci a on jí pomohl k titulu i do pohárů, díky ní se navíc dostal do reprezentace. Slávističtí fanoušci mu určitě nezapomenou, že upřednostnil návrat do Sparty. Nicméně když se bude soustředit sám na sebe, bude pro Letenské hodně platný. Slávisté si na něj budou muset dát hodně velký pozor."

Tomáš Jun: „Nikoho bych nevypichoval. Oba mančafty jsou týmové a nemyslím si, že někdo je extra lídr a dokáže rozhodnout zápasy sám. Podstatné bude, kdo se lépe připraví a ukáže se více jako tým. A kdyby rozhodl Jan Kuchta? Mně by se to líbilo. Možná by spadnul Eden. Už je to hráč Sparty, ale je jasné, že atmosféra vůči němu nebude příjemná.“

Karel Krejčí: „Hrdinou se klidně může stát někdo z útočníků. Slávista Tecl je s devíti góly nejlepším střelcem ligy a v derby může přidat další. Je to neskutečný pracant, který toho spoustu oběhá, a na podzim k tomu přidal produktivitu. A sparťan Kuchta? V Edenu to nebude mít snadné, ale už má něco za sebou a měl by to ustát. Hvězdou derby může být i kdokoliv jiný: dost bude záležet třeba na tom, jestli zdravotní štáby obou týmů dokážou dát dohromady někoho z marodů."

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články