Hlavní obsah

Derby jsem před pohárem měl v hlavě, netají Priske. Co v Edenu očekává od Kuchty?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohár nechtěli podcenit, nicméně věděli, že se jedná také o generálku na nedělní ligové derby na Slavii. Fotbalisté pražské Sparty se na ně dobře naladili, v utkání 3. kola MOL Cupu zvítězili na hřišti třetiligových Domažlic 6:1. „Jsem šťastný, jaký výkon hráči předvedli a jaké úsilí do zápasu dali,“ oceňuje trenér Brian Priske.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Brian Priske v akci.

Článek

Dánský kouč nasadil silnou sestavu a Letenští si v Domažlicích s chutí zastříleli. První dvě branky dal do 18. minuty Čvančara, který se vrátil do hry po odpykání disciplinárního trestu, dvakrát se za třetí tým ligové tabulky trefil i stoper Vitík.

Jak pohárový zápas i s ohledem na nedělní derby hodnotíte?

Taková utkání nejsou jednoduchá, v pohárech se rodí překvapivé výsledky. Nejenom v České republice, ale v celé Evropě. Proto jsem rád, že hráči šli do utkání od začátku se správným mentálním nastavením. Vstřelili jsme šest gólů, zejména ve druhém poločase jsme jich mohli vstřelit víc. Je ovšem normální, že při takovém vývoji ke konci utkání uberete plyn. Všichni navíc víme, jaké utkání nás v neděli čeká.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalisté Sparty se radují z branky

Nebál jste se o zdraví hráčů? Soupeř předvedl několik ostrých zákroků.

Bohužel to tak v poháru bývá, že tým z nižší soutěže, který objektivně nemá takovou kvalitu jako favorit, jde do zápasu s tím, že bude hrát tvrdě. Co mě mrzí, je incident Honzy Fortelného ke konci utkání (byl vyloučen za oplácení). Ukázalo se, co se stane, když na chvíli ztratíte klid, což by se stávat nemělo. Hráči musí zachovat chladnou hlavu. Jinak jsem moc rád, jak kluci k utkání přistoupili.

Kuchta a spol.? Nemyslím, že by v táboře slávistů měli vyvolat nenávist, říká Ondřej Zlámal v PřímákuVideo: Sport.cz

Jistě jste už před pohárem měli konkrétní představu, koho chcete nasadit do derby. Přidělal vám některý z hráčů v Domažlicích příjemné starosti?

Jako trenér pořád řešíte nějaké problémy a musíte dělat těžká rozhodnutí. Samozřejmě jsem nedělní zápas před utkáním v hlavě měl. Na druhou stranu jsme základní sestavu poskládali tak, abychom postoupili. Jsem rád, že se nám dostali do sestavy méně vytížení hráči i mladíci z béčka Goljan a Kukučka. Oba mají velký potenciál, který v Domažlicích prokázali. Tudíž jsem dostal na některé otázky, které jsem si kladl, několik hodně pozitivních odpovědí. Jsem moc rád i za trenéra brankářů Martina Ticháčka, který má z domažlického stadionu domů asi dvě stě metrů. Mohl tak po utkání strávit nějaký čas s rodinou a ukázat se ve svém městě.

Jan Kuchta se poprvé po odchodu ze Slavie představí v Edenu jako její soupeř. Budete s ním pracovat, aby derby mentálně zvládl?

Předpokládám, že Honza ví, co ho v neděli čeká. Já zase očekávám, že k derby přistoupí jako profesionál. Všichni víme, že atmosféra v Edenu bude velmi intenzivní a že bude hodně zaměřená právě na Kuchtu. Musí se s tím popasovat nejen jako hráč, ale i jako člověk. V sezoně už jednu červenou kartu obdržel a já věřím, že se poučil. A že je mu jasné, že cokoliv se bude dít na tribunách a kolem něj, musí jít stranou. Jako profesionál se musí soustředit pouze na svůj výkon.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články