Hlavní obsah

FANTASY: Dominance obránců pokračuje, útočný prapor drží hlavně kometa Plzně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako Fortuna liga, také oblíbená Fantasy liga má za sebou své 26. kolo. V tom se stejně jako v celém letošním ročníku znovu dařilo spíše obráncům než útočníkům. Bude to tak vypadat i tento víkend? Sestavy na 27. kolo Fantasy ligy budou uzavřeny v sobotu ve 13:30.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nejlepším hráčem 26. kola byl obránce Bohemians Lukáš Hůlka.

Článek

Velkým překvapením kola byla domácí prohra Plzně s Libercem. Zklamán byl i ten, kdo sázel na na útočné hráče Sparty proti posledním Českým Budějovicím. V útoku se naopak činil ostravský Baník, který dal Teplicím čtyři góly, zhoršující se formu znovu potvrdila Olomouc, která doma nestačila na Pardubice.

Hráčem kola Hůlka, překvapil i Provod

Bohemians v posledním kole porazili v Ďolíčku Jablonec – a výrazně se o to zasloužil obránce Lukáš Hůlka, který v tomto ročníku Fantasy platí za nejpopulárnějšího hráče Klokanů. Vlastní ho více než 11 procent uživatelů a právě své majitele ocenil bohatou bodovou nadílkou, která mu zajistila titul Hráč kola. Celkových 14 bodů za gól, asistenci, čisté konto, nástup do zápasu a odehraných 60 minut je jistě vítaným dárkem. Bohemians v příštím kole čeká Slavia a hned poté Sparta, takže lavička to pro následující dvě kola jistí, nicméně 29. a 30. kolo proti Karviné a Pardubicím může být pro Hůlku další možností pro zisk zajímavých bodů.

Nejlépe bodující hráči 26. kola se sešli v ideální sestavě a nashromáždili celkových 105 bodů. Slávistická stálice Václav Jurečka, který je momentálně s 15 góly nejlepším střelcem ligy, získal hezkých 10 bodů. Jeho parťák v této sestavě Luka Kulenovič z Liberce zase potěšil majitele svého klubu dvěma góly. Poměrně překvapivým jménem je jistě Lukáš Provod, který v posledních třech kolech zaznamenal vždy jen 2 body. Tentokrát mu gól, asistence a počet střel na branku vykouzlily kvalitních 12 bodů a druhé místo ve virtuální tabulce nejvíce bodujících hráčů 26. kola.

Foto: Sport.cz

Sestava 26. kola fotbalové Fantasy ligy

Zajímavými jmény jsou jistě dva obránci z Hradce Králové, Štěpán Harazim a Karel Spáčil. Oba svým gólem výrazně přispěli k výhře Hradce nad Karvinou a každý tak trochu nečekanými osmi body na konto svých vlastníků. Mimochodem, tihle dva se ukázali v rámci Fantasy jako skuteční rozdíloví hráči, vždyť Harazima vlastní pouze 0,6 % a Spáčila dokonce jen 0,2 % všech uživatelů Fantasy.

Betonová obrana trenéra kola

26. kolo vyšlo naprosto fenomenálně týmu Špona Chářovice s 96 body. Útok ani záloha příliš bodů nepřinesly, s výjimkou Lukáše Provoda. Hlavním dodavatelem tak byla především obrana a skvěle zahraný žolík Beton, který zdvojnásobuje body všem obráncům. Zmiňovaný hráč kola Hůlka měl proto 28 bodů, Filip Panák z původních šesti bodů díky žolíku a kapitánské pásce doručil hezkých 24 bodů a David Douděra s Jurajem Chvátalem 10, respektive 2 body.

Foto: Sport.cz

Trenér 25. kola Fantasy ligy Špona Chářovice

Na špici celkového pořadí soutěže se nic nemění, Chali tým dál vede Fantasy ligu s poměrně slušným náskokem, navíc se jako první přehoupl přes hranici 1500 bodů. Do nejlepší pětky se po 26. kole vyhoupl tým Krtečkovo s 57 body.

Nejlepší hráči Fantasy ligy po 26. kole
Chali tým1528 bodů
FC Zorzz1469 bodů
ACSPraha171460 bodů
TJ Spartak Jablůnka1459 bodů
Krtečkovo1448 bodů

Nejlepší útok je obrana

Zajímalo nás, jak si vedou jednotliví hráči české Fantasy ligy v poměru cena/výkon, tedy kteří hráči mají největší počet bodů v přepočtu na 1 milion své ceny. To, že Pavel Šulc má tento poměr jednoznačně nejlepší, nás nepřekvapilo. Že ale budou mít brankáři o tolik lepší poměry než útočníci, bylo zajímavým zjištěním.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Horák z Hradce Králové

V celkovém pořadí všech hráčů soutěže se hned za Šulcem, která má 22,2 bodu na milion, umístil brankář Baníku Jiří Letáček. Pomyslný bronz momentálně drží obránce Slavie Ondřej Zmrzlý.

Kromě Šulce zažívá skvělou sezonu momentálně zraněný obránce Daniel Horák z Hradce Králové, který za svou cenu pod 5 milionů letos předvádí opravdu hodně muziky. To platí i o Robinu Hranáčovi nebo nenápadném útočníkovi Pardubic Tomáši Zlatohlávkovi.

Hráči s nejlepším poměrem cena/body
BrankářiCenaBody celkemBody/milion
Jiří Letáček (OST)5,7 mil.11319,8
Peter Vindahl (SPA)5,9 mil.11018,6
Jan Hanuš (JAB)5,4 mil.9918,3
Milan Heča (SLO)5,5 mil.9416,5
Martin Jedlička (PLZ)5,5 mil.9016,4
ObránciCenaBody celkemBody/milion
Ondřej Zmrzlý (SLA)5,8 mil.11119,1
Daniel Horák (HKR)4,9 mil.9018,4
Robin Hranáč (PLZ)5,2 mil.9418,1
Tomáš Wiesner (SPA)5,6 mil.10118,0
Petr Reinberk (SLO)5,6 mil.9016,1
ZáložníciCenaBody celkemBody/milion
Pavel Šulc (PLZ)6,3 mil.14022,2
Marek Havlík (SLO)7 mil.12818,3
Lukáš Haraslín (SPA)8,5 mil.12815,1
Ewerton (OST)7,5 mil.11315,1
Pavel Buchta (PLZ)6,9 mil.10214,8
ÚtočníciCenaBody celkemBody/milion
Veljko Birmančevič (SPA)7,4 mil.10814,6
Luka Kulenovič (LIB)6,3 mil.7712,2
Tomáš Zlatohlávek (PAR)5,3 mil.6412,1
Václav Jurečka (SLA)9,7 mil.11612,0
Vasil Kušej (MLB)8,5 mil.9811,5
Mojmír Chytil (SLA)8,4 mil.9711,5
Poměry jsou počítány z aktuálních cen hráčů.

Všech pět nejlepších brankářů i obránců má poměr více než 16 bodů na milion své ceny, na tyto body se nedostal ani nejlepší útočník v této statistice Veljko Birmančevič ze Sparty. Nejlepší střelec soutěže Václav Jurečka je až čtvrtý mezi útočníky s neoslnivým poměrem 12 bodů na milion.

Tipy na kapitána

Týmy velké trojky budou o víkendu znovu jasnými favority, na rozdíl od Plzně však Sparta i Slavia hrají na domácím hřišti. Sešívaní přivítají Bohemians, jasně se tedy nabízí dvojice Jurečka + Chytil (Wallem má stopku za žluté karty). Otázkou však zůstává, jak se k sestavě postaví trenér Trpišovský.

Rotaci můžeme čekat i u Sparty, která v týdnu hrála MOL Cup. Vzhledem k tomu, že do poháru nezasáhl Haraslín (na rozdíl od Birmančeviče), můžeme očekávat, že se slovenský záložník v lize proti Boleslavi dostane na plac hned od první minuty. Kandidátem na kapitána je samozřejmě také Pavel Šulc, jehož Plzeň se představí v Karviné.

Další analýzy a tipy na hráče fotbalové Fantasy ligy na Sport.cz i Fantasy Premier League si můžete každý týden poslechnout v podcastu Fantasy výVAR. Najdete ho na všech podcastových platformách.

Reklama