Hlavní obsah

FANTASY: V posledním kole základní části Fortuna ligy věříme favoritům. Na co si dát pozor před nadstavbou?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před námi je poslední kolo základní části letošního ročníku Fortuna ligy, po víkendu se tak konečně dozvíme nejen složení jednotlivých nadstavbových skupin, ale i program jednotlivých zápasů. To je samozřejmě pro hráče Fantasy zásadní, máme totiž poslední možnost, jak zamíchat celkovým pořadím i pořadím jednotlivých minilig. Sestavy na 29. kolo Fantasy ligy budou uzavřeny v neděli ve 13:30 hodin.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Sparťané Kuchta a Birmančevič v 29. kole potěšili všechny své trenéry

Článek

Hned šest zápasů uplynulého 29. kola Fortuna ligy skončilo remízou. Gólově vyschli hlavně na severu Čech, kde bez branek skončily zápasy v Liberci i v Jablonci. Nečekané ztráty bodů utrpěly týmy na čele tabulky. Slavii na domácím hřišti překvapila Olomouc a Plzeň nedokázala uspět na Slovácku. Skvělou přestřelku na úvod kola předvedli divákům hráči Sparty a ostravského Baníku.

V sestavě kola hned tři sparťani, hráčem kola Kuchta

Atraktivní sedmigólová podívaná na Letné zajistila hned čtveřici fotbalistů místo v ideální jedenáctce Fantasy ligy. Znovu se trefil Veljko Birmančevič, který se minimálně v druhé polovině sezony stal jedním z klenotů Fantasy. Srbský útočník se stále přijatelnou cenovkou 7,6 mil. zaznamenal již šestý gól v posledních pěti zápasech. Mezi střelce se znovu zapsal Lukáš Haraslín, dobrou formu potvrdil i ostravský záložník Ewerton.

Foto: Sport.cz

Sestava 29. kola Fantasy ligy

Hrdinou šlágru kola se stal útočník Sparty Jan Kuchta. Ten se do sítě Baníku trefil hned dvakrát a s celkovými 15 body se stal hráčem kola. Kuchta zaznamenal dvouciferný počet bodů teprve podruhé v sezoně, poprvé se mu to podařilo už ve třetím kole. Od hráče, jehož cena se pohybuje kolem 10 milonů, bychom ale určitě čekali takové bodové přínosy častěji.

Důvěru svých manažerů znovu splatil záložník Boleslavi Tomáš Ladra, penaltu pak proměnil tahoun Českých Budějovic Jan Suchan, který se před nadcházející nadstavbou jeví jako skvělá volba ze skupiny o udržení. Podobně jako brankář Hradce Adam Zadražil, jenž udržel již šestou nulu z posledních deseti zápasů. Oba vlastní jen něco málo přes 1 % trenérů.

Trenéra kola podrželi hráči Sparty a obránce Chaloupek

Jak už je v posledních kolech zvykem, výraznou část bodů trenéra kola obstaral žolík Beton. A na maximum v 29. kole dosáhl trenér Vladimír Š. s týmem FC Pragis Satalice i přesto, že jeho obránci zrovna nezazářili. Po dlouhé době stačilo na trenéra kola získat méně než 90 bodů, v sestavě FC Pragis Satalice zazářil hlavně Štěpán Chaloupek.

Foto: Sport.cz

Trenér 29. kola Fantasy ligy

Velkou stíhací jízdu na čelo celkového pořadí rozjel v posledních týdnech tým TJ Spartak Jablůnka, který zmenšil svou ztrátu na vedoucí Chali tým na současných 43 bodů. Do top trojky se vyhoupl OscarDorleyball, a to díky dobře zahranému žolíku Dva kapitáni na Birmančeviče a Mojmíra Chytila.

Nejlepší hráči Fantasy ligy po 29. kole
➖ Chali tým1695 bodů
➖ TJ Spartak Jablůnka1652 bodů
⬆️ OscarDorleyball1633 bodů
⬇️ FC Zorzz1633 bodů
⬆️ ACSPraha171624 bodů

Nadstavba bude mít dopad i na Fantasy

Po víkendu se rozběhne nadstavbová část Fortuna ligy. Připomínáme, že i v ní dále běží Fantasy liga na Sport.cz. Jak se připravit na nadstavbu si povíme v příštím článku. Nicméně už teď lze říci, že je potřeba myslet na změnu rytmu zápasů a soupeřů.

S tím, jak se tabulka rozdělí na tři skupiny, týmy budou hrát logicky pouze proti soupeřům z daných skupin a zápasy budou mnohem vyrovnanější. Zároveň se otevírá mnohem větší prostor pro angažování hráčů z dolní poloviny tabulky. Fotbalisté Budějovic nebo Zlína budou mnohem zajímavější, než byli doposud. Jejich soupeři budou v rámci skupiny o udržení spíše jednodušší a šance na zajímavý bodový zisk bude výraznější.

Trenéry, kteří plánují použití žolíka Neomezené přestupy hned na první kolo nadstavby, musíme také upozornit, že veškeré transfery, které máte před použitím žolíka nasbírané, se vymažou. Následující kolo tak budete mít znovu pouze jeden volný přestup.

V posledním kole věříme velké trojce

Pojďme ale zpět k 30. kolu. To nabídne hned několik zajímavých soubojů. Rozhodně bude užitečné podržet hráče Plzně, kteří vyzvou v domácím utkání Teplice. Pavel Šulc je v tomto případě jasná volba, a to i z hlediska kapitánské pásky. Nesmíme ale zapomínat ani na hosty ze severu Čech. Jejich hrdina letošní sezony Daniel Fila jede jako stroj a na jaře už zapsal devět branek!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Fila (vpravo) oslavuje se spoluhráči gól Teplic.

Dalším utkáním kromě tradičních zápasů Sparty nebo Slavie je například střet Bohemians s Pardubicemi. Vaší pozornosti by neměl uniknout obránce domácích Lukáš Hůlka, který je momentálně skoro až v reprezentační formě. V posledních čtyřech zápasech má na kontě tři góly a jednu asistenci. Dva góly dokonce zaznamenal proti těm nejzvučnějším soupeřům, tedy Spartě a Slavii.

Jeden z předních odborníků na Fantasy ligu, youtuber VojtaFPL, věří v dalším utkání Českým Budějovicím. Jihočeši čeká duel se Slováckem. Ještě před pár měsíci by bylo nasnadě očekávat poměrně jasné vítězství Slovácka. Budějovice se ale na jaře výrazně zlepšily a jedním z tahounů je již zmiňovaný Jan Suchan.

Tipy na kapitána

  • Pavel Šulc
  • Veljko Birmančevič
  • Mojmír Chytil

Další analýzy a tipy na hráče fotbalové Fantasy ligy na Sport.cz i Fantasy Premier League si můžete každý týden poslechnout v podcastu Fantasy výVAR. Najdete ho na všech podcastových platformách.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.