Hlavní obsah

FANTASY: Ligové jaro startuje s Druhou šancí a dvojitou akcí Slavie či Plzně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zimní přestávka je konečně u konce, hráčská vášeň může zase propuknout naplno. Fanoušci fotbalové Fortuna ligy mají od podzimu svou zábavu. Seznam.cz na Sport.cz spustil Fantasy ligu plnou soutěží a atraktivních cen. Projekt samozřejmě pokračuje i na jaře. Navíc s velkou novinkou, Druhou šancí pro méně úspěšné z podzimu či úplné nováčky. Hned úvodní 20. kolo je pak výzvou k tučnějšímu bodovému zisku - k víkendovým zápasům se připočtou ještě tři dohrávky v úterý a středu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Erik Jirka z Viktorie Plzeň a Jan Bořil ze Slavie Praha.

Článek

Někde se posilovalo ve velkém, jinde skromněji. Domácí manažeři se musejí rychle zorientovat v novém složení kádrů a cenách hráčů.

Všichni každopádně mohou využít nové příležitosti. Liga Druhá šance je pro všechny Fantasy hráče, kterým se nepovedla první polovina sezony, nebo ještě nezačali hrát. Díky této soutěži mají hráči další šanci umístit se na předních příčkách a zkusit vyhrát. Do ligy se počítají body od 20. kola, včetně zápasů nadstavbové části. Do ligy Druhá šance jsou zařazeni všichni stávající a rovněž i nově registrovaní hráči.

Jen pro vysvětlenou, je to liga, která běží (od 20. kola do konce sezony) paralelně s celosezonní ligou a vyhodnocena bude každá liga samostatně na konci sezony.

Slavia v generálce na jaro porazila slovenské Zlaté Moravce 4:1Video: Sport.cz

V lize Druhá šance uživatelé mohou hrát o herní konzoli Sony PlayStation, ceny soutěží a lig jsou zveřejněné i na https://www.sport.cz/p/fantasy/1-fotbalova-liga/ceny.

V roli mírného favorita do jara podle bookmakerů vstoupí obhájce titulu Sparta, která po podzimních 19 kolech vede tabulku o pět bodů před druhou Slavií, odehrála ale o zápas více než pražský rival. Vršovický klub pod novým majitelem Pavlem Tykačem přivedl drahé posily do defenzivy a chce se po dvou sezonách vrátit na pomyslný trůn.

Třetí Plzeň už na první příčku ztrácí propastných 15 bodů, stejně jako čtvrté Slovácko. Na opačném pólu tabulky se pokusí přímý sestup odvrátit České Budějovice, které mají tříbodové manko na předposlední na Zlín.

Sparta v repríze pohárového dramatu porazila Kodaň. Sestřih přípravného zápasuVideo: Sport.cz

Ligový program přihrál hráčům Fantasy výjimečný start. V úterý dojde na dohrávku Baník - Plzeň, ve středu pak manko z podzimu umažou utkání Zlín - Slavia a Karviná - Pardubice.

Všechny tři dohrávky spadnou ve Fantasy do bodování řádného 20. kola. Šance nasbírat body hned v prvním kole jarní části je tedy větší.

Stejně tak poslední dohrávaný zápas Teplice - Olomouc (21. února) pak bude ve Fantasy přiřazen k dalšímu 21. kolu.

Reklama