Hlavní obsah

FANTASY: Stovka padla jen jednou! Statistikám vládnou Krejčí a Sörensen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neproměněné penalty Vasila Kušeje či Mojmíra Chytila nebo inkasované góly Slavie a Plzně. Trenéři ve Fantasy lize na Sport.cz zažili ve druhém kole hned několik nepříjemných momentů. Přes sto bodů se tak dostal pouze Pavel Langer s týmem Plyšoví drábkatí čutálisti.

Foto: Sport.cz

Vítězná sestava 2. kola Fantasy ligy trenéra Pavla Langera a jeho týmu Plyšoví drábkatí čutálisti.

Článek

Langer stejně jako nejlepší trenéři v prvním kole vydělal na žolíkovi s názvem beton, který zdvojnásobuje body celé obraně. Jen kapitán Asger Sörensen tak získal 36 bodů a Lukáš Hejda, jenž se střelecky prosadil proti Hradci Králové, šestnáct.

Tento majstrštyk vynesl Langera na průběžné 13. místo v celé Fantasy lize. Na čele se stále vyhřívá vítěz prvního kola Jan Homola s týmem JHacademy, který po 123 bodech na úvod připsal za uplynulý víkend bodů 48.

Sörensena jako kapitána zvolilo téměř 500 uživatelů. Nejoblíbenějším fotbalistou zůstává v této statistice Ladislav Krejčí ze Sparty, tomu důvěřovalo 2260 trenérů, tedy velmi podobně jako v prvním kole (2261).

Nejvíce volení kapitáni ve 2. kole Fantasy ligy
HráčKlubPočet zvolení
Ladislav KrejčíSparta2260
Lukáš HaraslínSparta1324
Ondřej KolářSlavia1281
Václav JurečkaSlavia1235
Jan KuchtaSparta904

Zmíněná dvojice Letenských také opanuje statistiku nejvíce používaných hráčů. Zatímco Krejčí se vyskytoval v sestavě v 5606 případech, Sörensena má v kádru 5409 trenérů. Dánský stoper se tak dostal na druhé místo před gólmana Slavie Ondřeje Koláře.

Nejvíce vlastnění hráči v 1. kole Fantasy ligy
HráčKlubPočet vlastnění
Ladislav KrejčíSparta5606
Asger SörensenSparta5409
Ondřej KolářSlavia5256
Lukáš HaraslínSparta5145
David DouděraSlavia4339

A není divu, vždyť Sörensen získal ve dvou kolech 18 bodů, což je nejvíce ze všech hráčů Fortuna ligy společně s jeho týmovým parťákem Lukášem Haraslínem. Na 17 bodech je ještě fantom úvodního víkendu Lukáš Budínský z Karviné.

Druhé kolo však ovládl jiný Lukáš. Konkrétně Provod ze Slavie, jenž pomohl srazit České Budějovice gólem a asistencí. Za ním následují zmíněné sparťané, záložník Slavie Christos Zafeiris a kapitán Plzně Hejda.

Hráči s největším počtem bodů ve 2. kole Fantasy ligy
HráčKlubBodyCena
Lukáš ProvodSlavia107,3M
Asger SörensenSparta96M
Ladislav KrejčíSparta89,5M
Christos ZafeirisSlavia88M
Lukáš HejdaPlzeň85,9M

Uzávěrka sestav pro další kolo je tradičně v sobotu ve 13:30, tedy 90 minut před startem úvodního zápasu víkendu. Doma se o víkendu představí Sparta, Slavia i Plzeň, zajímavá může být sázka na hráče Teplic, které po dvou výhrách zatím v tabulce stíhají pražské giganty a v nedělí hostí Jablonec.

Reklama