Hlavní obsah

FANTASY: Zelenka rozebírá Mladou Boleslav, Švancara doporučuje Chytila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohárový čtvrtek přinesl českým příznivcům tři atraktivní zápasy, vládu o víkendu znovu přebírá nejvyšší soutěž. Fanoušci fotbalové Fortuna ligy mají svou zábavu. Seznam.cz na Sport.cz spustil Fantasy ligu plnou soutěží a atraktivních cen. Před dalším pokračováním přichází za účastníky Fantasy poradci Luděk Zelenka a Petr Švancara. Nezapomeňte, že uzávěrka sestav pro 15. kolo je tradičně v sobotu ve 13:30.

Luděk Zelenka radí před 15. kolem Fantasy ligyVideo: Sport.cz

 
Článek

Kde nastoupí Mladá Boleslav, tam většinou padá hodně gólů. Právě na atraktivně hrající tým Středočechů se zaměřuje první z poradců.

„Dává mraky gólů, ale taky jich hodně dostává. Vůbec tak nevolám do sestavy jejich defenzivní hráče. Je těžké u nich očekávat čisté konto, navíc ani nejsou góloví jako třeba sparťani,“ avizuje Luděk Zelenka.

„Zato vpředu je o co se opřít. V nejlepší desítce ve Fantasy lize je Daniel Mareček, toho by chtěl mít asi každý. Navíc je i docela dostupný. Naopak Vasil Kušej je za 8,3 milionu hodně drahý. Předpokládám však, že bude dál dávat góly a moc nepustí do sestavy další ofenzivní hvězdy jako Hilála či Jawa, kteří tak budou mít menší minutáž,“ pokračuje bývalý útočník.

Kušej a Matějovský táhnou Mladou Boleslav. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Boleslav teď hraje s Pardubicemi, tam se očekává hodně gólů. Pak má ale těžký los, takže čekám, že její sinusoida půjde dolů. Já nikoho z Boleslavi v sestavě nemám a vypadá to, že to tak v dohledné době zůstane,“ usmívá se Zelenka.

Jednu výhodu navíc ovšem borci Mladé Boleslavi mají. Jejich odložené utkání 6. kola s Plzní se uskuteční 6. prosince. Zápas bude ve Fantasy lize přidán k programu 17. kola (2.-3. prosince), takže hráči obou týmů mohou v daném kole zabodovat hned dvakrát.

Petr Švancara radí před 15. kolem Fantasy ligyVideo: Sport.cz

Jeho kolega se zaměřil na slávisty. „Minule prohráli s Plzní a určitě si měli co vyříkávat. Jsou tam zajímaví útočníci a pro mě i Chytil, který se teď vrací do Olomouce,“ upozorňuje Petr Švancara na nedělní duel sešívaných.

„Myslím si tedy, že bude mít speciální motivaci, vždycky to tak je. Tentokrát tedy zápas Olomouc - Slavia. A dal bych do sestavy jako velmi zajímavého hráče Chytila,“ radí Švancara.

Reklama